BIOLOGICALLY APPROPRIATE™ | TÚLSÚLYOS MACSKÁKNAK
SZABADON TARTOTT CSIRKE ÉS PULYKA, MÉLYALMOS TOJÁS ÉS VADON FOGOTT HALAK
A DIÉTÁZÓ MACSKÁKNAK FEHÉRJÉBEN BŐSÉGES ÉTREND AJÁNLOTT AZ IZOMTÖMEG MEGTARTÁSA MIATT, ZSÍROKRA ÉS SZÉNHIDRÁTOKRA PEDIG KORLÁTOZOTT MENNYISÉGBEN VAN SZÜKSÉGÜK.
A 44 %-os emelt fehérjetartalom, a 15 %-os alacsony szénhidrát és a rostok speciális keveréke megfelel a fogyókúrázó cica biológiai és evolúciós szükségleteinek.
Eltérően más száraztápoktól, az ORIJEN húsainak 2/3-a FRISS (hűtve, semmi tartósítószer) vagy NYERS (gyorsfagyasztva, semmi tartósítószer), az összetétel első 10 helyén csak ilyen húsok szerepelnek.
A húsok 1/3-át meleg levegővel szárítjuk 90°C-on, a friss csirkéből, pulykából és halból készült dehidratált alapanyag koncentrált forrása a tápláló fehérjéknek.
A WHOLEPREY™ arányaiban felhasznált húsok, belsőségek és porcok, továbbá a friss egész halak és a friss egész tojás garantálja, hogy a diétázó macska minden szükséges tápanyagot megkap.
A tápszemcséket fagyasztva szárított csirke-és pulykamájjal vontuk be, természetes módon fokozva az ORIJEN ízletességét, ezért még a válogatós macskák is imádni fogják.
A MACSKÁD TÁPLÁLÉKA BIOLÓGIAILAG MEGFELELŐ™?
A macska egy igazi ragadozó, ezért hasonlóan a vadon élő macskafélékhez, fogazata, állkapcsai és emésztőrendszere a többféle zsákmányállatból származó, friss húsokban gazdag táplálék feldolgozásra alkalmas. Egy BIOLOGICALLY APPROPRIATE™ macskaeledel tükrözi a természetes étrend összetételét, és válaszol a 3 húsbavágó kérdésre (Húsmatek):
MENNYI HÚS?
MENNYI FRISS HÚS?
MENNYI FRISS HÚS?
MILYEN FAJTA HÚSOK?
-
Az ORIJEN vezető a kategóriájában a prémium hústartalma miatt.
-
Az összes felhasznált állat emberi fogyasztásra alkalmas mielőtt a tápszemcsékbe kerül.
MENNYI FRISS HÚS?
-
A húsok 2/3-a FRISS vagy NYERS, tele kiváló minőségű tápanyagokkal.
-
A húsok 1/3-át alacsony hőmérsékleten szárítjuk, így lesz prémium fehérjeforrás.
MILYEN FAJTA HÚSOK?
A változatos húsok, az EgészPréda arányaiban, természetes formában biztosítják a tápanyagokat, radikálisan csökkentve táplálék-kiegészítők használatát.
-
Szabadon tartott csirke
-
Szabadon tartott pulyka
-
Mélyalmos egész tojás
-
Csendes-óceáni vad hering
-
Vad makréla
-
Vad lepényhal
-
Vad tőkehal
CSAK 3 KIEGÉSZÍTŐ – CINK, RÉZ és KOLIN
A természetben nincsenek mesterséges táplálék-kiegészítők, a ragadozó macskafélék összes tápanyagszükségletét kielégíti az egész prédaállat elfogyasztása.
Ezért nem találhatsz hosszú listát szintetikus vitaminokról, ásványi anyagokról és aminosavakról az ORIJEN gyártása során felhasznált alapanyagok (ÖSSZETÉTEL) felsorolása után. Az ORIJEN Fit & Trim, egy kivételével, az összes szükséges tápanyagot természetes formában biztosítja, mivel a friss baromfihúsok mellett belsőségeket és porcokat is tartalmaz, melyek kiegészülnek friss egész halakkal és egész tojással.
85 % HÚSOK │15 % GYÜMÖLCSÖK & ZÖLDSÉGEK
Friss csirkehús (14 %), friss egész tojás (6 %), friss egész csendes-óceáni hering (6 %), friss pulykahús (6 %), friss csirkemáj (6 %), friss egész lepényhal (4 %), friss egész makréla (4 %), friss egész csendes-óceáni tőkehal (4 %), friss pulykamáj (4 %), friss csirkeszív (4 %), csirke (dehidratált; 4 %), pulyka (dehidratált; 4 %), egész makréla (dehidratált; 4%), egész szardínia (dehidratált; 4%), egész hering (dehidratált; 4 %), alaszkai tőkehal (dehidratált; 4 %), lencserost, egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, egész veteménybab, csirkeporc (dehidratált; 1 %), friss pulykamáj (1 %), kék puha tőkehal (dehidratált; 1%), csirkezsír (0,5 %), almarost, szárított alga (DHS és EPS forrása), spárgatök (dehidratált), pézsmatök (dehidratált), sárgarépa (dehidratált), csirkemáj (fagyasztva szárított), pulykamáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss cukkini, friss paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.
ADALÉKANYAGOK (per kg): Tápanyagadalékok: cink-kelát: 100 mg; réz-kelát: 11 mg; kolin-klorid: 1200 mg.
BeszállítóinkLEMÁSOLTUK A TERMÉSZETEST
Talán nehezen hihető, de a házi ragadozód DNS-e és emésztőrendszerének anatómiája megegyezik a közel-keleti vadmacskáéval, ami azt jelenti, hogy a cicád étrendjének sokféle húst bőségesen kell tartalmaznia- de semmi magas glikémiás szénhidrát vagy gabona.
Analitikai összetevők
Nyersfehérje (min.) | 44 % |
Zsírtartalom (min.) | 15 % |
Nyershamu (max.) | 10 % |
Nyersrostok (max.) | 6 % |
Szénhidrát (NFE) | 15 % |
Nedvesség (max.) | 10 % |
Kalcium (min.) | 1.4 % |
Foszfor (min.) | 1.1 % |
Magnézium (min.) | 0.1 % |
Taurin (min.) | 0.2 % |
Omega 6 (min.) | 2.4 % |
Omega 3 (min.) | 1 % |
DHS (min.) | 0.3 % |
EPS (min.) | 0.2 % |
L-Carnitine | 33 mg/kg |
A MACSKÁD EGYEDI
Minden macska egy külön egyéniség, ezért az etetendő eledel mennyiségét, más szóval a napi kalóriaszükségletét, számos tényező befolyásolhatja, például: hangulat, fajta, kor vagy környezet stb.
Azt ajánljuk, hogy az első időszakban kövesd a táblázatban található értékeket, majd a testsúly változásának arányában módosíthatod a megadott mennyiségeket. Napi kétszeri etetést javaslunk. Friss és tiszta víz folyamatosan szükséges.

Az ORIJEN Fit & Trim több kalóriát biztosít fehérjékből és zsírokból, mint szénhidrátokból a természetes étrendhez hasonlóan. Így a makrotápanyagok ideális arányban látják el a szervezetet energiával, ennek köszönhetően a cicád állandóan csúcsformában lesz és jelentősen csökken az elhízás kockázata.
Metabolizable Energy is 3710 kcal/kg (445 kcal per 250ml/130g cup) with calories distributed to support peak conditioning; 47% from protein, 16% from vegetables and fruits, and 36% from fat.
A BIOLOGICALLY APPROPRIATE™ FILOZÓFIÁNK
A közel-keleti vadmacska az őse és a legközelebbi rokona az összes fajta háziasított macskának. Évszázadok során az ember számos fajta macskát tenyésztett ki, ezért talán nehezen hihető, de belső anatómiai felépítésük nem változott, így semmi meglepő nincs abban, hogy a tápanyagszükségletük sem módosult. Az 5 Biológiailag Megfelelő alapelvünk egyszerű, tükrözi a macska természetes étrendjében található húsok mennyiségét, frissességét és változatosságát.