Fórum

Anett
2023-05-14 19:34:31
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen, 
Most szeretnénk Royal Canin puppy tápról Orijenre váltani. Azonnal lehet váltani, vagy 1-2 hétig keverve javasolt?
Válaszotok előre is köszönöm.
ORIJEN
2023-05-16 07:53:09
Válasz erre az üzenetre
Kedves Anett!

Mindenképpen a fokozatos átállás javasolt, mivel a két termék összetétele jelentősen különbözik, pl. az ORIJEN Puppy alapanyagainak 85 %-a állati eredetű. 1 hétnek elégnek kell lennie, az 1. nap 25 % ORIJEN és 75 % Royal, és így tovább, amíg 100 %-ban ORIJEN kerül a tálba. P.
Gábor
2023-04-03 21:31:50
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen,

Meddig adható korban az Orijen Puppy Large breed? Kutyusunk egy 6hónapos Rhodesiai szuka. 
és a négy felnőt táp közül melyiket ajánlják neki?

Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlettel:


ORIJEN
2023-04-04 06:35:58
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gábor!

14 hónapos korig javasolt a kölyöktáp. Utána az ORIJEN Original, Regional Red, 6 Fish és Tundra közül bármelyik megfelelő. Mi a rotációs etetést javasoljuk, azaz a különféle húsokból készült termékeket lehet felváltva vagy keverve etetni; így a kutyus többféle fehérje-és zsírforráshoz jut hozzá, hasonlóan a természetben élő ragadozó rokonhoz. P.
István
2023-03-16 13:42:21
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen,

Nem táplálási kérdés, de egy kicsit aggódva olvastam, hogy a Mars Petcare megveszi az Orijent gyártó Champion Petfoods céget.
Elképzelhető, hogy változni fog az Orijen összetétele? Vagy ezt innen, Magyarországról nem tudhatjuk?
Jelenleg nagyon sok kutyaeledellel foglalkozó oldal (akár orvosi is) az egyik legjobb eledeleknek tartja a világon, remélem ez nem fog változni.
ORIJEN
2023-03-16 15:17:51
Válasz erre az üzenetre
Kedves István!

Mi is bízunk benne! Nem sok értelme lenne rontani a minőséget, mivel 1) rengeteg pénzt fizettek érte, 2) az ORIJEN márka vásárlói elpártolnának, 3) és ebbe a piaci résbe azonnal jönne egy új szereplő. P.
Anikó
2023-02-11 20:38:44
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen! 
Olyan kérdésem lenne hogy lehet allergiás a 7 hónapos német juhászom az Orijen Puppy Large tápra? Mert nagyon vakarózik és más tünete nincs. Köszönöm szépen a választ. Tisztelettel Erdősné Pusztai Anikó
ORIJEN
2023-02-12 16:28:51
Válasz erre az üzenetre
Kedves Erdősné Pusztai Anikó!

A termékben található bármelyik fehérjére lehet allergiás, de ennek NAGYON KICSI a valószínűsége kölyökkorban, század százalékok. P.
István
2023-01-27 21:12:42
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

3-4 hónapos kölyöknek adhatok 6 Fish tápot?
Úgy tűnik, hogy nagyon szereti a halat, ezért szeretném kipróbálni.

Köszönöm!
István

ORIJEN
2023-01-28 19:10:46
Válasz erre az üzenetre
Kedves István!

Igen, kivéve a német dog kölyköket 14 hetes koruk előtt. A napi adagok meghatározásakor a fajtának megfelelő kölyökeledel etetési táblázatát kell követni. P. 
Anita
2023-01-19 10:44:30
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen,
Ez a mai cikk a halas állateledelekkel kapcsolatban is nyugtalanító. 
https://m.hvg.hu/tudomany/20230118_vadvizi_halak_amerikai_kutatas_tavak_folyok_sulyos_szennyezes_pfas_vegyuletek_hatarertekek_karos_hatas?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1674102646
Az oldalon a "könyvtárban" olvastam a "halas cikket" a nehézfémekkel kapcsolatos vizsgálati eredményekről, de nem tudom, ez ugyanazt takarja-e, mint a cikkben lévő PFAS-vegyületek. 
Segítenek ebben? Köszönöm. 
ORIJEN
2023-01-20 16:32:30
Válasz erre az üzenetre
Kedves Anita!

Még szerencse, hogy nem brit tudósok írták:-). Félre téve a tréfát, először is az ORIJEN 6 Fish kizárólag a Csendes-óceán Kanadához tartozó részén fogott halakból készül. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a halak egyáltalán nem tartalmaznak emberi tevékenységekből származó szennyezést: aki ilyesmit állít, az hazudik. Kizárólag olyan alapanyagokat használnak fel, melyek megfelelnek az aktuális előírásoknak, nem hiszem, hogy ezek között szerepelnek a PFAS-vegyületek.

DE van olyan élelmiszer egyáltalán, akár állati vagy növényi, amely teljesen mentes minden kémiai vegyülettől? Erről egy régi vicc jut eszembe: "Mi a biokertészet? - Amikor csak éjszaka permeteznek!".

Köztudomású, hogy az emberi tevékenység hulladékai mindenhol megtalálhatóak, pl. a mikroműanyagok ott vannak az "egészséges" palackozott ásványvizekben, a tojássárgájában, a magzatvízben és a mélytengerekben, 6000 méternél mélyebben.

A nehézfémekkel kapcsolatos cikk nem teljesen erről szól, érdemes elolvasni.

Én imádom a halat, és továbbra állandó része lesz az étrendemnek. P.
Juhász Erzsébet
2023-01-17 12:24:56
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Képviselő!
Hosszú éveken át (9év) egy prémium minőségű táppal etettük a magyar vizslánkat. Sajnos 9év után allegiás reakciók léptek fel váratlanul így azonnal váltottunk az Orijen Six Fish termékére. 
Egyenlőre kis kiszerelésben teszteljük. Az lenne a kérdésem, hogy melyik típust ajánlja a kora és a probléma ismeretében?
Az orvos szerint azonos márkán belüli váltás is okozhatta a problémát mivel magasabb fehérje tartalmút választottam legutóbb, viszont a Orijen még attól is több fehérjét tartalmaz. Lehet ebből probléma?
Hálasan köszönöm a jó tanácsait, üdvözlettel: J.E.
ORIJEN
2023-01-17 19:20:26
Válasz erre az üzenetre
Kedves Juhász Erzsébet!

NEM! 

A kutya ragadozó, az állati fehérjéket és zsírokat tudja a leghatékonyabban megemészteni, és erre a két makrótápanyagra van szüksége, szénhidrátokra kevésbé. Bőséges fehérje = kevés szénhidrát és vice versa. Tehát az alacsony fehérjés tápok tele vannak szénhidrátokkal, és nem azért, mert ez egészséges, hanem a növényi alapanyagok olcsóbbak, mint az állatiak- a fehérjeforrások drágábbak a szénhidrátforrásoknál.

A legjobb halas szárazeledelt választotta! P.
Varga Lajos
2023-01-11 21:37:41
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen!
Van egy hat hónapos tacskónk,kezdetektől száraztáppal etettük legutóbb  Orijen Puppy -al ill.most Orijen Tundrat rendeltem a változatosság miatt:).
Kérdésem,kell e vizezni a tápot etetéskor én eddig nem tettem,de más tacskósok és a kutya iskolában is ezt javasolják.
Köszönöm!
Lajos
ORIJEN
2023-01-12 15:45:33
Válasz erre az üzenetre
Kedves Varga Lajos!

Szerinte nem, had rágjon a tacsi! Idős kutyusoknál, ahol a rágás már problémát okoz, célszerű a nedvesített, puhább tápszemcse. P.
István
2023-01-09 00:24:21
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

Furcsa dolgot tapasztaltam.
2 hónapos kutyámnak vettem Orijen Puppy 2 kg-os tápot (világosabb sárga cimke). Mivel nagyon szerette (előző kutyám is csak Orijent evett) és  el is fogyott, vettem egy 11 kilóst (sötétebb sárga címke). Két nap után egyre erősebb hasmenése lett. Nem gondoltam, hogy a táptól lenne. Állatorvos, vizsgálatok, nincs baja. Kérdezte az orvos, hogy mit eszik, azt mondta viccesen, hogy az embereknek is jó lenne, ha ilyen jót ennének.
Két hét hasmenés után kihagytam a tápot és 2 napig mást evett, minden helyre jött. Most adtam neki megint a nagy Orijenből, és újra jönnek a gondok.
Lehet, hogy nem teljesen azonos a kis és nagy kiszerelés? A nagy nincs lejárva, nem találtam rajta lyukat, semmi ilyesmi.
Nem szívesen adnék más tápot, mert még az Acana Puppy-ban is kevesebb fehérje van.
Köszönöm előre is a választ.
ORIJEN
2023-01-09 16:52:08
Válasz erre az üzenetre
Kedves István!

A 2 kg-os kiszerelés a régebbi változat, ezért volt akciós. Az új ORIJEN Puppy összetételében leheletnyi változás történt, de ennek nem kellene okoznia hasmenést; nem jött ezzel kapcsolatban egyetlen visszajelzés sem. De bármi előfordulhat....

Ha kizárólag a termékünk lehet a hibás akkor két lehetőség van:
1. kisebb adagot kell adni  a kutyusnak
2. váltani kell más termékre. HA meg akarja őrizni a bevitt fehérje mennyiségét (nagyon helyesen!), akkor az új szárazeledelt ki lehet egészíteni pl. főtt tojással. P.
Anita
2023-01-05 16:39:48
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen!
Októberben találtunk egy cicát elég rossz állapotban, ennek megfelelően  pontos életkorát az àllatorvos is csak tippelni tudta, július közepén született szerinte. 
Jelenleg 2056 gr a cica, decemberben elkezdett tüzelni, 2 nappal ezelőtt ivartalanították. 
Nem szeretném, hogy elhízzon, bár ez a veszély egyelőre nem fenyegeti a 2000 gr-jával, de amiatt ennyi, mert elég komoly hendikeppel kezdődött az élete. 
Az ivartalanítás miatt félek, hogy borulnak a hormonok, el szeretném kerülni az elhízást. 
Amióta nálunk van, előbb Acana Kitten's First Feast, majd Orijen Original Cat száraztápot eszik, jelenleg 30 gr-ot kap egy nap, mellé egy 85 gr-os Hill's alutasakost. 
Most, hogy az ivartalanítás is megtörtént, maradhat így az adag, vagy milyen adagolást javasolnak? Az ivartalanított macskáknak való táp úgy látom, csak 1 éves kor után adható, azzal még várnunk kell. 
Köszönöm válaszukat. 
ORIJEN
2023-01-06 14:18:25
Válasz erre az üzenetre
Kedves Anita!

A tápszemcsemérete miatt is az ORIJEN Kitten-t javaslom.

Javasolt napi adag = javasolt napi kalóriabevitel. Azaz, a napi adag mennyiség csökkentésével / emelésével lehet módosítani az elfogyasztott kalóriákat, ha esetleg dagi / sovány a cicus.

Ennél "szakszerűbbet" nem tudok írni, sajnos...P.
Anita
2023-01-06 12:48:10
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen,
Egyáltalán nem dagi, sőt. 😃 De nem szeretném, ha elhízna. 
Amiatt vagyok tanácstalan, mert még kölyök, 6-7 hónapos lehet most, ugyanakkor ivartalanított is. 

Nem tudom melyik táp lenne számára a legideálisabb a választékból. 
Ha jól értem a leírásokat olvasva, mind adható bármely életszakaszban, a Kitten kivételével. Ő még kölyök, elvileg ez lenne speciális kölyöktáp neki, de az ivartalanítás miatt nem lehet, hogy ez már "sok" lenne, hízna tőle? 

Ivartalanítottaknak kimondottan a Fit&Trim készül, de azt csak 1 éves kor fölött ajánlják, neki még korai lenne. 

A többi táp úgy làtom bármely életszakaszban adható. Most Original Cat van itthon, az adagolási táblázatban ivartalanított kategória is van, ez az összesnél megtalálható? 

Ha saját macska lenne, Önök melyikkel etetnék? 
Köszönöm. 
 
ORIJEN
2023-01-05 17:33:14
Válasz erre az üzenetre
Kedves Anita!

Mivel a cica növésben van, ezért nem nagyon kell kiszámítani a napi kalóriabevitelt. Azaz, nem baj, ha egy kicsit dagi. Persze az extra túlsúly számos kockázatot hordoz, ezért ebben az esetben ca. 5 % napi adag csökkentés javasolt. P.
Éva
2023-01-03 17:35:50
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen ! 10 hónapja fogadtunk örökbe két  kistestű , szaporítóktól mentett kutyust. /most 1.5 éves fiú, ill. 2 éves lány/  a fiú 8,20 kg a kislány: 7,80 kg/ 2022. februári örökbefogadásuk óta a kisfiú 2,5 kg-ot a kislány 2,30 kg-ot hízott. Eddig  Perro tápot bárányosat és CanisAlpha Woskonzept- kecskés, hidegen sajtolt monoproteines tápot/ kaptak.  Mivel nem volt feltüntetve a tápokon  szénhidrát tartalom/ örültem, hogy a fehérje és zsírtartalom elég alacsony volt/, de  valószínű, hogy ezektől híztak meg. Most dec. eleje óta N&D Wight managment tápot kapnak napi 10 dkg/fejenként kétszerre elosztva. Eddig sem és most sem kapnak semmi mást. A kislány fogyott a táptól 30 dkg-t, de a kisfiú hízott 30 dkg-t. Nem nagy a mozgásigényük. Napi 2-3 km-t sétálunk velünk, de azonkívül nem  nagyon aktívak. Szeretnék átállni Acana / vagy Orijen / tápra és segítségüket kérném melyik lenne a megfelelő  táp, hogy ne hízzon tovább a fiú kutyus és ne nagyon  veszítsenek az izmukból sem. Sajnos mindkettőnek elég erős " harapáshibája van " és pici fogaik. Kis szemcseméretű táp kellene, mert az előzőeket/ az N&D kivételével/ kalapáccsal kellett " összetörni, hogy megtudják enni. 
Válaszukat előre is köszönöm szépen.
Üdvözlettel:Éva
Éva
2023-01-09 17:51:23
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen!

Köszönöm gyors válaszukat!
Üdvözlettel:Éva
ORIJEN
2023-01-09 16:59:24
Válasz erre az üzenetre
Kedves Éva!

Annak esélye, hogy a két kutyus egyszerre legyen csirkefehérje allergiás nagyjából annyi, mint annak, hogy egyszerre esik a buksijukra egy meteorit:-), azaz közelít a nullához. A csirkeallergia egy erősen túldiagnosztizált betegség, leginkább szociálpszichológiai háttere van, nem immunológiai.

A csirkementes termékeink szemcsemérete átlagos (14 mm) azért, hogy minden fajta kutya el tudja fogyasztani. Ilyenek pl. ORIJEN 6 Hal, ORIJEN Red, ACANA Pacifica, ACANA Classic Red, ACANA Wild Coast és tsai. P. 
Éva
2023-01-09 10:10:13
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen !
Köszönöm szépen válaszukat. Még abban kérném a segítségüket, / az előbbi levelemnél lemaradt/ ha a csirkére allergiásak lennének, akkor melyik tápot adhatnám nekik, hogy ne hízzanak el.
Befogadásukkor mondta az Alapítvány,  hogy kaptak csirkés tápot és eléggé rágták a lábukat.
/ ivartalanítottak, keveset mozognak/ a kisfiú eléggé fullad, ha sétálunk. Visszük orvoshoz, hogy nem szívprobléma vagy más okozza -e,  de ha " csak " a súlya okozza, akkor melyik csirkementes Acana vagy Orijen tápot adhatnánk?
Válaszukat előre is köszönöm szépen.
Üdvözlettel:Éva
ORIJEN
2023-01-04 17:24:39
Válasz erre az üzenetre
Kedves Éva!

Le a kalappal olyan állatbarát előtt, aki kutyusokat fogad örökbe, azaz ment meg!

A szemcseméret miatt két termék jöhet szóba: ACANA Adult Small Breed vagy az ORIJEN Small Breed. P.
István
2022-12-16 23:42:37
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen!

Várható Magyarországon is a PUPPY POULTRY & FISH nedves konzerv forgalmazása?

Köszönöm!
ORIJEN
2022-12-18 15:33:08
Válasz erre az üzenetre
Kedves István!

Ez egy észak-amerikai piacra készült termék, nagyon kicsi az esélye az európai forgalmazásnak. P.
Gábor
2022-11-07 19:35:07
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen,

A kismacskám elmúlt 5 hónapos, de ivartalanított lakásban tartott cica. Adható így is az etetési útmutató szerinti 30gramm/testsúlykilogramm naponta, vagy inkább lejjebb kéne kerekíteni a fentebb írtak miatt.
Norvég erdei macska, jenleg 3,2kg. Még nem kapott Orijen terméket, de szeretnék váltani rá.

Köszönöm válaszukat!
ORIJEN
2022-11-07 20:12:42
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gábor!

Szerintem nem kell lekerekíteni, mivel a cicus növekedésben van. Persze, ha nagyon, de nagyon meghízik, akkor jöhet a napi adag csökkentése, azonban erre kicsi az esély. P.
Balázs
2022-11-05 23:20:59
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

1 éves ivartalanított szibériai kandúrnak szeretnék tápot vásárolni. Ebben a korban már adható neki a Fit&Trim termék? Ha nem, akkor hány hónapos/éves kortól?
Illetve nagyon szimpatikusnak találtam a Regional Red Cat terméket, de nem találtam arra utaló információt, hogy az ivartalanításra tekintettel az előírt adagolástól mennyivel kell csökkenteni a napi adagot, hogy ne hízzon el a cica.

Válaszukat köszönöm szépen!

ORIJEN
2022-11-06 18:13:21
Válasz erre az üzenetre
Kedves Balázs!

Az ORIJEN Fit & Trim eledelt 1 éves, felnőtt cicák is fogyaszthatják.

A napi javasolt száraztáp = napi javasolt energiabevitel. Az ORIJEN Fit & Trim 3710 kcal/kg energiát tartalmaz, az ORIJEN Regional Red 4120-at, azaz 10 %-kal többet. Ezért azt javaslom, hogyha a vörös ORIJEN-t választja, akkor a Fit & Trim etetési táblázatában található mennyiségek 90 %-át adja a cicusnak. P.
István
2022-11-05 04:41:42
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!
Egy 8 hetes foxinak mennyi tápot kell adni?
A kalkulátorban nem lehet beállítani a megfelelő értékeket, mert nincs elég alacsony, a felnőtt kori súly 11-13 kg lesz. A mennyiséget ilyen korban 3 vagy inkább 4 részre osztaná?
Másik kérdésem, hogy az Orijen Puppy vagy a Six fish a jobb neki?
Azért kérdezem, mert elég érzékeny a szőrük a foxiknak.
Nagyon köszönöm!
ORIJEN
2022-11-07 17:46:23
Válasz erre az üzenetre
Kedves Ausch István!

Ne haragudjon meg, de ezt a tenyésztői „szakmai” tanácsot felírom a többi, fehérjéhez kapcsolatos hiedelemhez. Ilyenek pl. a fehérje károsítja a veséket, gyorsítja a kölyök növekedését, allergiákat okoz, korpás lesz a szőrzet, vagy a bőséges fehérje erős a kutya gyomrának😊 stb.

A napi kalóriaszükségletet 3 tápanyag képes biztosítani: fehérje, zsír és szénhidrát- ez így van az ember esetében is.

Ha egy étrendben csökkentjük a fehérje mennyiségét, és biztosítani akarjuk, hogy a kutya hozzájusson a napi energiaszükségletéhez, akkor a szénhidrát vagy a zsír mennyiségét kell emelni a táplálékban.

Általában az alacsony fehérjés száraztápokban sok szénhidrát van, mivel olcsóbb, mint a zsír (és a fehérje). A képlet egyszerű: bőséges fehérje = alacsony szénhidrát; alacsony fehérje = magas szénhidrát.

Alacsony fehérjés tápokat nem azért gyártanak mert egészségesek, hanem mert olcsó alapanyagokból készülnek, ez ilyen egyszerű.

A fehérje nem okoz gondot a V fülű ebeknél természetesen, a sok kalcium pedig a nagytestű kölyköknél okozhat problémát. P. 
Ausch István
2022-11-06 20:01:28
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen,

Köszönöm a választ.
Még egy kérdés...
A tenyésztő azt mondta, hogy a túl sok fehérjétől a V alakú fülü kutyáknál, kölyök korban előfordulhat, hogy porcosodik a füle és ettől felfelé áll. Ez igaz vagy inkább sok kalciumtól lehet?
Köszönöm!
ORIJEN
2022-11-06 18:06:52
Válasz erre az üzenetre
Kedves István!

A kalkulátor még nem működik megfelelően, elnézést!

A foxinak kb. 85 gramm javasolt naponta, ezt a mennyiséget 2-3 részletben érdemes elosztani.

Az ORIJEN Puppy terméket ajánlom, mivel: 1) a tápszemcsemérete kisebb, 2) magasabb az energiatartalma, és ebben a korban ez fontos.

Az étrenddel elfogyasztott fehérje ca. 30 %-át fordítja a kutya a szőrzet és a bőr fenntartására, tehát bőséges fehérjebevitel = kiváló szőrzet. Azonkívül az ORIJEN Puppy is tartalmaz halat. P.


Adrienn
2022-11-02 08:26:13
Válasz erre az üzenetre
Üdvözlöm! 
2 felnőtt, egy  nőstény (5kg) és egy kan (7kg), illetve egy maine coon 4 hónapos kan (3kg) (aki ráadásul giardia után van) cicának szeretnék venni nagy kiszerelésben tápot. Azt olvastam hogy ezek a tápok bármely életszakasznál használhatók, tudnák akkor enni mind a hárman azt az egyfélét, amit rendelek?  Érzékenyebb gyomrú cicáknak is ideális? 

Köszönöm a választ! 
ORIJEN
2022-11-02 20:40:31
Válasz erre az üzenetre
Kedves Adrienn!

Így van, minden ORIJEN termék alkalmas az összes fajta cicának bármely életszakaszban. Kivéve az ORIJEN Fit & Trim, amely kölyköknek nem javasolt.

Az "érzékeny gyomor" témájában nem tudok biztosat mondani: a termékek 85 % húsból készültek = tökéletesek a ragadozó macskának, mivel az egészséges állat az állati fehérjéket és zsírokat nagyon jól emészti (szemben a növényi forrásból származókkal).

Üdv: P.
Zoli
2022-09-26 01:06:35
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen! 
Szeretnék tanácsot kérni Önöktől. 2021.12.06-án írt kérdésemre is tökéletes választ kaptam, amit ezúton is köszönök ismételten.
Mint akkor írtam a 3 spitzem kölyök koruk óta orijen termékeket esznek, többel kísérleteztem, de végül a six fish vált be. 
Pamacs a regional red táp fogyasztásakor himlőszerűen kipersegett, mint később kiderült allergiás valamely fehérjére. (A doki a csirkét állapította meg). Sikerült elmulasztani a tüneteit, és azóta a Vezér Állategészségügyi Centrum javaslatára Calibra Hypoallergén tápot eszik huminsavval megszórva a többiekkel ellentétben. Mivel nem vagyok híve a hidrolizált fehérjéknek, ezért a táppal sem vagyok elégedett, hiszen a fehérje molekulák bontása miatt becsapják a szervezetet és a fehérje forrás lehet bármilyen ezáltal...vagyis a kiváltó ok nem szűnt meg. 
A kérdésem az lenne, hogy van-e a olyan táp a palattájukon, ami adható allergiás, érzékeny gyomrú kutyának? Esetleg adható neki a six fish, mint a többieknek? A kutyakajás weboldalán azt olvastam a six fishről, hogy,, 
  • Gabona- és gluténmentes, nem tartalmaz géntechnikailag módosított alkotóelemeket és növényi fehérje-koncentrátumot: eledel-intoleranciával vagy allergiával küzdő ebek számára is alkalmas,,
Ez valós infó esetleg? Az Önök weboldalán nem láttam feltüntetve, hogy allergiás ebek is ehetik. 
Az allergia tünetei: himlő szerű kiütések a kutya egész testén, szőrhullás, gyakori vakarózás és mancsrágás. 

Válaszukat előre is köszönöm. 

Üdvözlettel: Zoli
ORIJEN
2022-09-26 15:22:02
Válasz erre az üzenetre
Kedves Zoli!

Fehérjeallergiát kizárólag eliminációs-provokációs diétával lehet kimutatni (a vérteszt átverés), ami elég macerás, valószínűleg ezért népszerű a találgatás = 99 %-ban  a csirke lesz a bűnös, aminek nincsen alapja: a csirkehús semmivel sem allergénebb a többi fehérjénél.

Az ORIJEN Regional Red nem tartalmaz csirkét, igaz tojás van benne, de annak az esélye, hogy a legjobban emészthető fehérjeforrás allergiát okoz, közelít  a nullához.

Sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki allergiás reakció pollenre, kullancsra vagy poratkára.

ORIJEN 6 Fish: a webáruház kicsit túllőtt a célon, mivel a terméket NEM allergiás kutyusoknak fejlesztették ki (a többi, amit ír, az igaz). Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mondjuk egy olyan eb, akinek vannak allergiás problémái, ne ehetné a halas ORIJEN-t. Én csak arra utaltam, hogy a kereskedő nem teljesen valós információkat közölt.

Röviden: az ORIJEN 6 Hal nagyon jó választás, rendbe fogja hozni a kutyus szőrzetét (is). P.
Zágoni Noémi
2022-09-07 16:55:00
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

Szükségem lenne a tanácsotokra. 
Van egy 5hónapos Boston terrierem, kipróbáltunk több tápot is, de sajnos egyik sem vált be. nagyon hullik a szőre tőlük. Csirkementes tápot adunk neki jelenleg, de az sem megfelelő neki. Az lenne a kérdésem, hogy az Orijen 6 Fish tápot adhatok-e már neki? 

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdvözlettel: Zágoni Noémi
ORIJEN
2022-09-08 14:56:18
Válasz erre az üzenetre
Kedves Zágoni Noémi!

Igen, az ORIJEN 6 Fish minden korban adható, a napi adag meghatározásakor az ORIJEN Puppy etetési táblázatát célszerű követni. Nagy eséllyel rendbe fogja hozni a kutyus szőrzetét, ez a termékünk erről (is) híres. P.

Összetétel:
Nyers egész szardínia (18%), nyers egész makréla (11%), nyers egész szürke tőkehal (10%), nyers lepényhal (6%), nyers egész sziklahal (6%), nyers egész nyelvhal (6%), dehidratált makréla (5%), dehidratált hering (5%), dehidratált fehérhal (5%), dehidratált szardínia (5%), dehidratált kék puha tőkehal (4%), heringolaj (4%), egész vöröslencse, egész borsó, egész csicseriborsó, egész zöldlencse, lencserost, egész tarkabab, borsórost, napraforgóolaj, szárított moszat, friss egész úritök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész sárgarépa, friss egész alma, friss egész körte, szárított cikóriagyökér, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, egész fanyarkabogyó, kurkuma, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.


Zsankó Veronika
2022-09-06 12:00:36
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

A tanácsotokra lenne szükségem. Két kis csivava kölykünk van két különböző kennelből, a tenyésztők Royal Caninnal etették eddig, viszont én mindenképpen szeretném őket fokozatosan átszoktatni egy gabonamentes, valóban húst tartalmazó tápra, ami lehetőleg nem csirkés és kis termetű kölykök számára megfelelő nagyságú szemeket tartalmaz. Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy melyik lenne a megfelelő terméketek számunkra.

Előre is köszönöm a válaszotokat!

Üdvözlettel,

Zsankó Veronika
ORIJEN
2022-09-07 11:26:07
Válasz erre az üzenetre
Kedves Zsankó Veronika!

Először is: a csirkétől nem kell félni, annak ellenére, hogy egy nagyon masszív tévhiedelem övezi ezt a típusú fehérjeforrást.

Azok a termékeknek, melyek nem tartalmaznak csirkét - ORIJEN 6 Fish és ORIJEN Regional Red-, a tápszemcsemérete átlagos, azaz nagy-és kiskutyák is egyaránt fogyaszthatják. Mivel 85 % húsból készülnek, ezért bőségesen van bennük fehérje, ebből következik, hogy alacsony  szénhidráttartalmuk (keményítő) = a tápszemcsék nem kemények, könnyen megrághatóak. P.
Ami
2022-09-01 11:45:51
Válasz erre az üzenetre
Üdvözlöm!

Van egy 3 éves angol pointerünk. Sajnos borzasztóan hullik a szőre, bármilyen tápot kapott eddig, ebben nem volt változás. Sokat kísérleteztünk a tápokat illetően, sajnos sok táptól elég híg a széklete. Találtunk egy olyat, amelytől ez a probléma megoldódott, és bár most már koppanós a széklete, soknak gondolom, napi 5-6 alkalommal is ürít. Emellett elég vékonyka a kutya, pedig másfélszeres, ha tovább fogy, kétszeres adagot adunk neki az ajánláshoz képest. 
Szeretnénk kipróbálni az Orijen tápot, de elbizonytalanodtam, melyik lenne neki való. 
Most egy hipoallergén tápot kap, ami nem tartalmaz csirkét...eddig ez vált be a legjobban, de mivel nem az igazi, szeretnénk tovább kutatni.

Köszönöm!
ORIJEN
2022-09-02 14:42:00
Válasz erre az üzenetre
Kedves Ami!

Melegen ajánlom az ORIJEN 6 Fish termékünket: tele van halfehérjével, ami pl. a szőrzetet csodálatossá varázsolja, továbbá hosszú láncú Omega 3 zsírsavakkal. A kutya a szőrzet és a bőr fenntartására kb. az étrenddel bevitt fehérje 30 % -át fordítja, ezért is nagyon fontos a bőséges, jó minőségű fehérjében gazdag táplálék. És pontosan emiatt nagyon jól látható egy kutya szőrzetén, ha rossz minőségű az étrendje.

A termék kizárólag halat tartalmaz, és semmi baromfi. Érdemes végigolvasni az Összetétel (a recept) listáját:

Nyers egész szardínia (18%), nyers egész makréla (11%), nyers egész szürke tőkehal (10%), nyers lepényhal (6%), nyers egész sziklahal (6%), nyers egész nyelvhal (6%), dehidratált makréla (5%), dehidratált hering (5%), dehidratált fehérhal (5%), dehidratált szardínia (5%), dehidratált kék puha tőkehal (4%), heringolaj (4%), egész vöröslencse, egész borsó, egész csicseriborsó, egész zöldlencse, lencserost, egész tarkabab, borsórost, napraforgóolaj, szárított moszat, friss egész úritök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész sárgarépa, friss egész alma, friss egész körte, szárított cikóriagyökér, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, egész fanyarkabogyó, kurkuma, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.
Niki
2022-08-23 18:53:47
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen! 
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy van egy Golden retriever 10 hetes kutyusunk. Szeretnénk minőségi tápot adni neki viszont szeretném megkérdezni, hogy először a puppy tápot adjuk neki és mondjuk 6 hónapos kortól a puppy large ot?  
Niki
2022-08-24 08:01:51
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen!  
Nagyon szépen köszönöm a választ akkor azt rendelem meg neki. További szép napot🙂 
ORIJEN
2022-08-23 21:38:21
Válasz erre az üzenetre
Kedves Niki!

Az ORIJEN Puppy Large terméket javaslom a teljes időszak alatt, mivel a kalciumtartalom alacsonyabb ebben a termékben. P.
Tóth Ádám
2022-07-22 09:39:40
Válasz erre az üzenetre
Üdvözlöm.
Egy 4 hónapos Miniatür Bullterrierem van. Jelenleg a táp amit kap, 26% fehérje tartalmú. Gondolkodom táp cserén,mivel túl soknak tartom a székletét,igaz,az normális állagú. Viszont tartok a magas fehérje tartalomtól, tenyésztő szerint megnyújtja a kutyát. Valamint a bullterrierek hajlamosak a vese betegségekre. 
ORIJEN
2022-07-24 11:17:20
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tóth Ádám!

A tenyésztő téved. 26 %-os fehérjetartalmú száraztápokat nem azért gyártanak, mert a magasabb fehérje megnyújtja a kutyát és tönkreteszi a veséjét, hanem az alacsonyabb alapanyagköltségek miatt: több benne a szénhidrát és a növényi összetevők olcsóbbak, mint az állatiak.

Három tápanyagból tud a szervezet energiát előállítani: fehérje, zsír és szénhidrát. Ha egy táp kevés fehérjét tartalmaz, akkor sok benne a szénhidrát (és vica versa), hiszen a szükséges kalóriamennyiséget be kell vinni. Ez pontosan így van az embernél is.

Egy kölyöknek nincs szüksége bőséges szénhidrátra, hiszen csak energiát biztosít (vércukor!), és nem épül belőle semmi, szemben a fehérjével és zsírral.

Mindkét hiedelmet már több évtizede megcáfolta a tudomány: a fehérje mennyisége nincs hatással a növekedés ütemére, KIVÉVE, ha kevés és rossz minőségű.

A vesével kapcsolatos tévhit a múlt század negyvenes éveire (!) nyúlik vissza, számtalanszor cáfolták. Részletesebb információ olvashatók a fenti témákról a KÖNYVTÁR menüpont alatt.

Összefoglalva: a gazdinak kell eldöntenie, hogy fehérje-vagy szénhidrátalapú táplálékot ad a kutyusnak. P.

Márti
2022-04-15 21:33:45
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen.Az lenne a kérdésem,hogy van egy 7 hónapos Yorkim.Eddig Platinum étrenden volt,de sajnos már nem szereti a száraz tápját.Ezért Orijonra szeretnék váltani.Nem tudom,hogy Puppy vagy pedig Tundra lenne a megfelelő számára.Válaszát előre is köszönöm!
ORIJEN
2022-04-18 18:16:51
Válasz erre az üzenetre
Kedves Márti!

Mindkét termék megfelelő a Yorki táplálására: az ORIJEN Puppy kölyökkutyák igényeire lett szabva (magasabb energiatartalom), az ORIJEN Tundra bármely életszakaszban adható, csak a napi adagokat kell illeszteni az aktuális korhoz.  
2-3 hónap múlva már felnőtt lesz a kutyus, tehát el kell dönteni: 1) most ORIJEN Puppy választja, akkor később jön a Tundra, mivel felnőtt lesz az eb; 2) egyből eheti a Tundrát, ebben az esetben nincs váltás később, de a kölyökkor végéig az ORIJEN Puppy etetési útmutatóját kell követni. P.
Aniko Molnar
2022-01-27 15:11:14
Válasz erre az üzenetre
Kedves Szakértők,  en imádom a Tundrát, amit a kutyám kap, de sokan ővnak a magas fehérjétől. Részben erre már válaszoltak nekem ugyan, és az meggyőző is volt. Közben felmerült bennem, h vajon a divatos nyers étkezés nem ugyanilyen magas fehérje tartalmú-e. Találtam egy jó cikket ebben a témában, és ebből kicsit jobban megértettem, hogy nem mindegy, hogy hogyan mérjük a táplálék fehérje tartalmát. Nedvesen, főzve, vagy szárítva. Itt az írás: https://therawfeedingcommunity.com/2017/07/21/raw-diets-too-high-in-protein/
A kérdésem, az, hogy hogyan jön ki a zoroijen tápok viszonylag magas fehérje aránya? (hogyan mérik? A cikk konklúziója is az, hogy a nyers hús alacsony fehérje tartalmát nem lehet összevetni ugyanannyi szárított hús "magas" fehérje tartalmával. És hogy igazából  a fehérje minősége számít, nem a mennyisége. Köszönöm, Anikó 
ORIJEN
2022-01-28 16:59:07
Válasz erre az üzenetre
Kedves Aniko Molnar!

Egy jó minőségű nyuszitápban 17-18 % fehérje van. Igaz, a fehérje növényi eredetű, mert a nyuszi rágcsáló. A legvadabb szénhidráthívők azt állítják, hogy a ragadozó kutya étrendje max. 25 % fehérjét tartalmazhat. Nyilvánvaló képtelenség.

2006-ban érkezett az ORIJEN hazánkba, azóta sokat küzdöttünk a fehérjével kapcsolatos tévhitekkel szemben (tönkreteszi a veséket, megnyújtja a kölyköt, stb), olykor még felbukkan némelyik, de azok a gazdik, akik ORIJEN-nel táplálják a kutyájukat és/vagy macskájukat, csak mosolyognak ezen.

Az étrendi fehérjének nincs egészségügyi felső határértéke, tehát szinte bármennyit ehet a kutya a tudomány jelenlegi állása szerint, ennek nincs kockázata. Ellenben a fehérjének és zsírnak van egy minimálisan előírt mennyisége, melyet minden száraztápnak tartalmaznia kell. Szénhidrátokra nem vonatkozik ilyen előírás.

A fehérje két esetben okozhat egészségügyi problémát:

1. ha túl keveset tartalmaz az étrend, ebben az esetben alultápláltság, izomvesztés stb. fordulhat elő

2. ha rossz minőségű, pl. az eb tápláléka nagyon sok növényi fehérjét tartalmaz, pl. szója, sikérek.

FEHÉRJETARTALOM

A különböző táplálékokban százalékban megadott fehérjemennyiségeket nem lehet összehasonlítani kapásból, hiszen az ORIJEN Tundra 12 % vizet (nedvesség), a húsok 70 % (kerekített, átlagos érték), a konzervek pedig mondjuk 80 % nedvességet tartalmaznak. Egyetlen módszer létezik: a szárazanyagtartalomhoz kell viszonyítani a fehérjét.

Hogyan kell kiszámolni?

A vizet tartalmazó étrendben található fehérje mennyiségét el kell osztani a szárazanyagtartalom arányával (100 – nedvesség / 100) = a szárazanyagtartalomhoz viszonyított fehérje aránya.

Példák:

1. ORIJEN Tundra 40 % fehérjét és 12 % nedvességet (vizet) tartalmaz. A szárazanyag aránya: 100-12 / 100 = 0,88. Tehát az ORIJEN Tundra, ha nem lenne benne víz, akkor 45,45 % fehérjét tartalmazna (40 % fehérje osztva 0,88-dal)

2. Vegyünk egy elméleti marhahúst 20 %-os fehérjével és 70 %-os víztartalommal: 20 % fehérje osztva 0,3-del (100-70)/100 = 66,66 %

Jól látható, hogy a nyers húsokban és belsőségekben bőségesen van fehérje. Ezek a táplálékok egészségtelenek? NEM!

Röviden ennyi😊 A szénhidrátrajongókat, akik abban hisznek, hogy a kevés fehérje az ideális, nem lehet meggyőzni. Pedig a fentiek ékesen bizonyítják, hogy a kevés fehérjét tartalmazó száraztáp természetellenes és egészségtelen! P. 

Aniko Molnar
2022-01-25 16:38:57
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen, jelenleg Tundrával etetem a 15 hónapos Border Colliemat, előtte Acana Redet, majd Pacificát kapott, de 2 hónapja váltottam Orijen Tundrára. Ezzel együtt a gyerek adagot is levettem, viszont fogyott tőle. Nyáron 21,5-22 kg volt, amikor Red Acanat evett, most 20.5 kg, tiszta izom, nem vékony. Az állatorvos szerint sem. Viszont kicsit aggódok, hogy nem fog e tovább fogyni. Most 2 poharral kap naponta (az kb 240 gr) és adok melle rizst is, meg zöldsgégeket, gyümölcsöket. Sokan mondják nekem, h tul magas a feherje tartalom, és váltsak vissza Acanara. De nem szívsen tennem a minőség miatt. Mit tanacsolnak? A kutya aktív életet él, sokat mozog, de nem munkakutya, egyelőre. Köszönöm, Anikó 
Aniko Molnar
2022-01-27 13:33:49
Válasz erre az üzenetre
Nagyon köszönöm:) 
ORIJEN
2022-01-26 15:23:25
Válasz erre az üzenetre
Kedves Aniko Molnar!

Teljesen normális dolog történt: kevesebb zsír van a kutyán, mivel kevesebb szénhidrátot és több fehérjét eszik. Az ACANA Classic Red 29,5 %, az ORIJEN Tundra 16 % szénhidrátot tartalmaz, lényeges különbség, hiszen a Tundra a mindennapi étrendje.

Általánosan elmondható, hogy az ORIJEN-es ebek izmosak, sportosak és a zsírraktárak ideális méretűek. Alacsony fehérjetartalmú, ezért szénhidrátokban bőséges száraztápokat fogyasztó állatok között rengeteg az elhízott, ezért csodálkoznak rá sokan az ORIJEN-es kutyákra. Ez pontosan így van az embereknél is😊

A fentiek választ adnak a fehérjével kapcsolatos dilemmára: bőséges fehérje = alacsony szénhidrát és fordítva. Alacsony fehérjés tápokat nem azért gyártanak mert egészségesek, hanem azért, mert a döntően növényi alapanyagok miatt olcsóbb az előállítási költségük.

Az ORIJEN Tundra 3 860 kcal/kg metabolikus energiát tartalmaz, azaz a kutya 926 kilokalóriát (3860 × 0,24) eszik naponta. Szerintem ez nem kevés, és rizsre sincs nagyon szüksége a Tundra mellett. P.

Dávid
2022-01-24 22:33:11
Válasz erre az üzenetre
Sziasztok!

Hároméves ivartalan kan whippetemnek keresek új tápot. Jelenleg nyers menüt kap, aminek az árát viszont meglehetősen sokallom, ezért keresek más alternatívát. A mostani menüjében van marha, van pulyka és van lazac is, csontok, zöldségek és gyümölcsök mellett. Ez egyébként bevált, ha tehetném folytatnám is, de ha találnék hasonló wholeprey felfogású tápot jobb áron, szívesen kipróbálnám. Az eddig, korábban próbált tápok egyike sem működött nála, szerintem elég érzékeny gyomrú a kutyus. Nem tudok csirke allergiáról, bár ahogy mondtam, a mostanra bevált menüben nincs csirke, ezért az Originalt kizárnám. Melyik táp lehet a megfelelő, esetleg az Acana termékei is szóba jöhetnek?

Köszönettel!

Dávid
ORIJEN
2022-01-26 15:03:04
Válasz erre az üzenetre
Kedves Dávid!

A jobb árat nem garantálom😊 de azt igen, hogy korszerűbben fogja táplálni a kutyát. Említette, hogy a jelenlegi menü tartalmaz vörös húst, halat és baromfit, ezért először az ORIJEN Tundra termékünket javaslom; a szárazeledelek csúcsa, nemcsak nálunk, de Észak-Amerikában is (eleve arra a piacra készült).

Azért, hogy hitelesen alátámasszam a fentieket, idemásolom az ORIJEN Tundra összetételét, azaz a Receptet:

Friss kecskehús (5%), friss vaddisznóhús (5%), friss gímszarvashús (4,5%), friss sarkvidéki szajbling (4,5%), friss acélfejű pisztráng (4,5%), friss kacsahús (4,5%), friss kacsamáj (4,5%), friss birkahús (4,5%), friss egész szardínia (4%), friss birkamáj (4%), bárány (dehidratált, 3,5%), kacsa (dehidratált, 3,5%), tőkehal (dehidratált, 3,5%), birka (dehidratált, 3,5%), kék puha tőkehal (dehidratált, 3,5%), egész hering (dehidratált, 3,5%), egész makréla (dehidratált, 3%), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész tarkabab, egész zöldborsó, egész csicseriborsó, lencserost, vaddisznómáj (2%), kacsazsír (2%), természetes ízesítő sertésből (2%), sárga tőkehal olaj (2%), karóbab, sárgaborsó, kecskeporc, friss kecskemáj (1%), friss kecskebendő (1%), friss birkabendő (1%), friss vaddisznóvese (1%), friss gímszarvasmáj (1%), friss gímszarvasszív (1%), friss vaddisznószív (1%), friss kecskeszív (1%), barnamoszat, kecskemáj (fagyasztva-szárított, 0,05%), gímszarvasmáj (fagyasztva-szárított, 0,05%), pézsmatök, cukkini, paszternák, sárgarépa, alma, körte, fodros kel, spenótlevél, céklalevél, tarlórépalevél, egész tőzegáfonya, kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Az ACANA termékek közül az ACANA Grasslands, amely az alábbi összetevőkből készült:

Fűvel táplált nyers bárány (8 %), friss kacsa (8 %), friss egész tojás (8 %), dehidratált bárányhús (8 %), dehidratált egész hering (7 %), dehidratált pulyka (7 %), egész zöldborsó, egész vöröslencse, egész csicseriborsó, friss vadon fogott északi csuka (4 %), nyers báránymáj (4 %), friss kacsabelsőségek (máj, szív, vese) (4 %), friss pulykahús (4 %), bárányzsír (4 %), egész zöldlencse, egész tarkabab, egész sárgaborsó, napon szárított lucerna, sávos tőkehal olaj (2 %), lencserost, szárított bárányporc (1 %), nyers báránybendő (1 %), szárított barnamoszat, friss spárgatök, friss pézsmatök, friss paszternák, friss fodorkel, friss spenót, friss mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított máj (bárány és kacsa) (0,1 %), friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.
Laura
2022-01-24 21:14:40
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen! Önök javasolják a rotációs etetést. Jelenleg Orijen Originalt eszik 2 kistestű kutyám, ami nagyon jól bevált. A kérdésem az lenne, hogy hosszú távon is etethetem-e őket ezzel az egy fajtával, biztosított-e a kiegyensúlyozott ès megfelelő tápanyagellátás hosszútávon akkor is, ha nem rotáljuk a halas és a vörös húsos verzióval. Köszönettel: Laura
ORIJEN
2022-01-25 15:57:46
Válasz erre az üzenetre
Kedves Laura!

Azért hangsúlyozzuk a rotációs étrendet, mert nem is olyan régen népszerű volt egy olyan tévhit, hogy a kutya jól el van egyféle állati táplálékon + egy kis zsír és szénhidrát. Számos márka táplálási "filozófiája" a mai napon ezen alapul. Pedig téves, hiszen a ragadozó a természetben többféle prédát ejtett el = az ideális étrendnek változatos húsokból és állati zsírokból kell állnia.

Az ORIJEN ez alapján lett megalkotva, így az ORIJEN Original is: tartalmaz csirkét, pulykát, többféle halat és belsőségeket (ld. alább Összetétel). Csak a vörös hús maradt ki, de ez nem jelent semmilyen egészségügyi kockázatot. P.

ORIJEN Original összetétel:
Friss csirkehús (13 %), friss pulykahús (7 %), friss egész tojás (7 %), friss csirkemáj (6 %), friss egész csendes-óceáni hering (6 %), friss egész lepényhal (5 %), friss pulykamáj (5 %), friss csirkenyak (4 %), friss csirkeszív (4 %), friss pulykaszív (4 %), csirke (dehidratált; 4 %), pulyka (dehidratált; 4 %), egész makréla (dehidratált; 4 %), egész szardínia (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 4 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, egész veteménybab, heringolaj (1 %), csirkezsír (1 %), csirkeporc (1 %), csirkemáj (fagyasztva szárított), pulykamáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó
Nagycsi
2022-01-04 14:34:37
Válasz erre az üzenetre
Kedves Ügyfélszolgálat!
Nyolc hónapos, frissen ivartalanított kandúrunknak az Orijen Fit&Trim megfelelő szárazeledel? Vagy ha nem, melyik tápot tudnák ajánlani?
Köszönettel?
ORIJEN
2022-01-06 17:17:01
Válasz erre az üzenetre
Kedves Nagycsi!

A felnőttkort célszerű megvárni a termékkel, addig is az ORIJEN Cat & Kitten terméket javaslom: mivel magas a hústartalma, ezért egy picit savas, ez tökéletes a húgyutak egészségen fenntartásához is. P. 
Zsuzsannna
2021-12-29 11:44:19
Válasz erre az üzenetre
Udvozlom, 
Main coon 15 hónapos ivartalanított, nőstény cicánknak keresek felnőtt tápot.
Eddig egy alacsony minőségű (R.C.) de nagy szemcsés kölyök tápot kevertunk jó minőségű táppal. (Orijen vagy Lily's Kitchen).
Szeretnénk a továbbiakban is valamennyi nagy szemcsés tápot, mert anélkül csak habzsolja/inhalalja az ételt, így legalább rag is, a széklete jobb. De a felnott main coon nagyszemcses tápok (mint az R.C. is) általában katasztrofális osszeteteluek (a kölyök tápok meg talán-talán de a felnőtt nagyon alacsony minőség szerintem)
Önök mit ajánlanak? Melyik tapjukkal lehetne és milyen arányban keverni, hogy minden jót megkapjon, de ragjon is.
Tervezik nagyszemcses táp bevezetését?
Koszonettel
ORIJEN
2021-12-29 16:52:00
Válasz erre az üzenetre
Kedves Zsuzsanna!

A ivartalanított cicusnak az ORIJEN Fit & Trim termék ajánlott, de bármelyik ORIJEN is megfelelő lehet, csak ügyelni kell az elhízás elkerülésére.

Tápszemcse: így van, ebben nem vagyunk olyan jók. És nincs is információm arról, hogy a kanadai gyártó változtat ezen. P.
Zoli
2021-12-06 02:21:05
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen! 
Adagolással kapcsolatos kérdéssel fordulok Önökhöz. 
Van 3 német közép spiccem. Mind a 3 kutyus 1 éves és 2 hónapos és ivartalanítva vannak (testvérek), 7.5 kilósak. Lakásban élnek, de sokat mozognak. 
Jó ideje az Orijen six fish tápját kapják napi kétszeri etetéssel. Reggel 90 grammot és este 90 grammot fejenként. Az etetési táblázat szerint 135g a napi adagjuk. A kutyák nincsenek elhízva a plusz 45 gramm ellenére. A kérdésem az lenne, hogy a plusz eledel okozhat valamilyen egészségügyi problémát..? Vagy nem kell szent írásként kezelni a táblázatot?
Válaszát előre is köszönöm. 
Üdv. Zoli
ORIJEN
2021-12-06 17:22:53
Válasz erre az üzenetre
Kedves Zoli!

Egyetlen kockázat fordulhat elő, az elhízás, ha a szükségesnél több kalóriát fogyasztanak hosszabb távon a kutyusok. Az etetési táblázatban szereplő értékek csak irányadóak, el lehet tőlük térni.
Ha esetleg túl sok a táplálék mennyisége, azt nagyon jól jelzi a széklet mennyisége és állaga, mivel a felesleges tápanyagokat már nem tudja az emésztőrendszer hatékonyan feldolgozni. 

Azonban ha a széklet állaga is mennyisége normális, a szőrzet megfelelő és az ebek életvidámak, akkor nem lehet gond.

Apropó, köszönjük a csatolt képet, gyönyörűek a tesók! P.
Tamás
2021-11-11 17:47:47
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen! 

Van egy 1 éves fekete, fiú labradorunk. Kis korától kezdve a Puppy Large-ot kapta. Egészséges, gyönyörű bundája van és makk egészséges a kutyus. 

Az lenne a kérdésem hogy számára melyik felnőtt Orijen táp lenne a legjobb figyelembe véve azt hogy ugyan nem nagyon, de szokott korpásodásodni a szőre. 

Közben váltottunk a Tundra tápra, de kapott mellé Omega 3 és 6 étrendkiegészítőt az állatorvostól. A korpásodás eltűnt teljesen ugyanakkor nem tudom hogy most ez a Tundrának vagy a kiegészítőnek tudható be. 

Ahogy láttam tápok közül a legmagasabb Omega 3 és 6 az Original tápban van.

 Nem szeretnék kiegészítőket adni neki ezért kérdezem a véleményét. 

Köszönöm! 
ORIJEN
2021-11-12 15:39:56
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tamás!

Arról nincs megdönthetetlen információm, hogy a korpásodás és az Omega 3 és 6 között lenne kapcsolat. Szerintem nincs, pontosabban semmilyen tudományos publikációt nem ismerek ebben a témakörben.

Általában azt javasoljuk, hogy az ORIJEN termékek mellé nem kellenek kiegészítők, mivel teljes értékű táplálék, azaz a kutya teljes tápanyagszükségletét kielégíti az európainál sokkal szigorúbb USA előírásai szerint is. Továbbá, ha átolvassa az Összetétel listáját, akkor még egy picivel jobban együtt fog velem érteni...Omega 3 és Omega 6: minden egyes termékben van belőlük, mivel a felhasznált alapanyagok tartalmazzák, pl. az ORIJEN Tundra egyik Omega 3 forrása a sárga tőkehal olaj. Az Omega 6 zsírsav pedig a növényekből származik.

Itt is elmondható, hogy a nagyobb mennyiség nem jelent még több kedvező hatást. Az Omega 6-nak van gyulladásfokozó hatása is, tehát a nagyobb mennyiség nagy valószínűséggel semmi előnnyel nem jár. Az emberi táplálkozásban egyre elfogadottabb nézet, hogy a túlzott Omega 6 bevitel okozhat számos itt nem részletezendő, ún. civilizációs betegséget.

Azonban tisztában vagyok vele, hogy a ’korszellem’ miatt a gazdik többsége szeretne adni valamit a kutyusnak, hiszen maga is fogyaszt ilyesmiket, és ez teljesen érthető, de gyakorlati haszna nincs. Ha a labrador egy bevásárlóközpontban vásárolt, alacsony árfekvésű kutyatápot enne, akkor javasolnám a kiegészítést. De a kategória csúcsához, az ORIJEN Tundrához? 😊P.
Kerek Gábor
2021-10-23 20:52:22
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!
Most rendeltünk először Orijen tápot másfél éves keverék kutyusunknak. Six Fish 6kg os kiszerelést vásároltunk.
 A táp minőségi illatú és a kutyusnak is ízlik. 
A kérdésem a csomagolással kapcsolatos. 
A mi 6 kg os csomagunkon semmilyen visszazáró mechanizmus nem volt, pedig szerintem jól nyitottuk fel. 
A kérdésem, hogy vajon mi nem értünk valamit, vagy a 6 kg os kiszerelés nem visszazárható?
 Illetve a későbbiekre való tekintettel a nagyobb kiszerelés 11.4 kg os visszazárható e vagy azt is csak csipesszel lehet elzárni?
ORIJEN
2021-10-25 14:30:48
Válasz erre az üzenetre
Kedves Kerek Gábor! Van egy ún. zip-lock mechanizmus minden kiszerelésen, de az az igazság, hogy a nagyobb kiszereléseken nem nagyon működik. A gyár már próbálkozott jó néhány technológiával, de a raklapos szállítás során a zsákok megsérültek, ezért nem sok értelmük volt. Marad a csipesz. P.
Pálmai Kata
2021-10-07 21:12:02
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijemt Tanácsadó!
11 éves yorki kutyuskámnak szeretnék tápot választani. Nincs allergiája, ellenben 8 fog már hiányzik. Melyik tápot ajánlja idősödő korára ami apró szemű, könnyen ehető számára? Válaszát előre is köszönöm! P.K
ORIJEN
2021-10-09 08:29:45
Válasz erre az üzenetre
Kedves Pálmai Kata!

Az ORIJEN Small Breed terméket javaslom a tápszemcseméret miatt. P.
Ildikó
2021-10-07 17:02:51
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!
Szeretnék érdeklődni, hogy a six fisch táp mekkora szemcseméretű, és adhatom e hathetes kutyusoknak? 
ORIJEN
2021-10-08 16:09:07
Válasz erre az üzenetre
Kedves Ildikó!

Kb. 1 cm az átmérője, ez egy átlagos tápszemcseméret, mivel az ORIJEN 6 Fish minden életkorban ajánlott. Megrágása nem szokott a gondot okozni a kistestű kölyköknek. P.
Gyöngyi
2021-10-07 08:56:57
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

Az Orijen tápok mellé adható a kutyáknak HUMAC por és porc- és ízületvédő vitamin?

Köszönettel: Gyöngyi
ORIJEN
2021-10-07 17:22:40
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gyöngyi!

Adható, de szerintem teljesen felesleges. Minden egyes ORIJEN eledel tartalmaz kondroitint és glükózamint, melyek természetes forrásból (porcok és egész halak) származnak = nagyon jól hasznosulnak a szervezetben.

A táplálék-kiegészítők hasznossága nem bizonyított, de sokan adják a kutyáknak azon az alapon, hogy "ártani, nem árt". Pedig ez sem igaz minden esetben, pl. nagytestű ebeknél kölyökkorban kifejezetten ártalmas a túlzott kalciumbevitel. P.
Cseke Gyöngyi
2021-10-07 08:28:23
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

Az Orijen tápok mellé adható a kutyáknak HUMAC por és porc- és ízületvédő? 

Köszönettel: Gyöngyi
Cseke Gyöngyi
2021-10-04 11:10:40
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

A 14 hetes közép uszkár kutyámat jelenleg a Puppy táppal etetem. Milyen idős koráig javasolt a Puppy táp, és ezt követően milyen tápot javasolna? Szeretnék majd Agilityzni vele, nagyon nagy a mozgásigénye a kutyusnak.

Köszönettel: Gyöngyi
ORIJEN
2021-10-04 12:42:05
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gyöngyi!

12 hónapos korában lehet váltani a következő termékek közül bármelyikre: ORIJEN Original (baromfi, tojás + hal), ORIJEN Regional Red (vörös húsok + egy pici hal), ORIJEN 6 Fish (rengeteg hal) és / vagy ORIJEN Tundra (vörös húsok, halak, kacsa). Mi a rotációs /vegyes etetést javasoljuk, azaz többféle fehérje-és zsírforrást tartalmazó étrendet, mert ez illeszkedik legjobban egy ragadozó étrendjéhez.

Az etetési táblázatok két oszlopot tartalmaznak az eltérő aktivitási szinteknek megfelelően. P.

Lilla
2021-09-23 09:48:32
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!
16 hónapos weimari vizsla szuka kutyámnak (32kg) melyik tápot javasolja & mennyit? Naponta kap kis mennyiségűt az Orijen Puppy Large-ból, illetve Brit care junior lamb&rice-t eszik. Híg székletre hajlamos.
ORIJEN
2021-09-24 14:11:47
Válasz erre az üzenetre
Kedves Lilla!

Az etetési táblázatban szereplő napi adagok = napi javasolt kalóriabevitelek. Azért nem tudok a kérdésére pontosan válaszolni, mert nem ismerem a két termék keverési arányát, továbbá a cseh táp energiatartalmát sem ismerem. Az ORIJEN Puppy Large 3720 kcal/kg metabolikus energiát tartalmaz, ezért ha a javasolt mennyiség pl. 300 gramm, akkor a kutya hozzávetőleg 1120 kalóriát (3720 × 0,3) fogyaszt el naponta, ha nem eszik mást.

Nem biztos, hogy érdemes keverni a két terméket. Miért? Ha átolvassa az alábbi összetételek (receptek) listáját, akkor megérti a javaslatomat 😊

ORIJEN Puppy Large
Friss csirkehús (14 %), friss pulykahús (7 %), friss egész tojás (7 %), friss csirkemáj (6 %), friss egész lepényhal (5 %), friss egész csendes-óceáni hering (5 %), friss pulykamáj (5 %), friss csirkenyak (4 %), friss csirkeszív (4 %), friss pulykaszív (4 %), csirke (dehidratált; 4 %), pulyka (dehidratált; 4 %), egész makréla (dehidratált; 4 %), egész szardínia (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 4 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, egész veteménybab, heringolaj (1 %), csirkeporc (1 %), csirkezsír (1 %), napon szárított lucerna, csirkemáj (fagyasztva szárított), pulykamáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

BRIT Care Junior Lareg Breed
Bárányhúsliszt (42 %),  rizs (36 %), csirkezsír, szárított almapép, lazacolaj (3%), hidrolizált csirkemáj, sörfőző élesztő, glükózamin-szulfát (320 mg/kg), kondroitin-szulfát (190 mg/kg), mannán-oligoszacharidok (180 mg/kg), fruktó-oligoszacharidok (120 mg/kg), yucca mojave (120 mg/kg), inulin (110 mg/kg), szárított őszbogáncs (90 mg/kg), szárított rozmaring (50 mg/kg), szárított fokhagyma (50 mg/kg), szárított citrus (50 mg/kg), szárított kurkuma (50 mg/kg). - Forrás: www.brit-petfood.com.

Üdv: P.Balázs
2021-09-21 15:14:31
Válasz erre az üzenetre
Kedves gyártó! 

4 éves amerikai staffordshire ivartalanított kan kutyusomnak választanék Orijen vagy Acana tápot, hogy a lehető legjobbat kapja. Eddig Josera Lamm and Rice-t evett, semmi probléma, szereti, szép a szőr, jó a széklet, és imádja. Mit javasol a termékeiből illetve a magasabb fehérjetartalom és egyéb összetevők változása jótékonyan fog-e hatni? 
ORIJEN
2021-09-22 13:11:14
Válasz erre az üzenetre
Kedves Balázs!

Magas fehérjetartalom = alacsony szénhidrát és fordítva. Más szóval, alacsony, 20-25 % fehérjét tartalmazó száraztápokat nem azért gyártanak, mert azok egészségesek a kutyáknak, hanem az alapanyagok kedvező költsége az indok.

Ha a legjobbat szeretné, akkor bármelyik ORIJEN  termék megfelelő, ha második legjobbat, akkor jöhet az ACANA. De a választás előtt mindenképpen olvassa el az összetételek (receptek) listáját, és ez alapján válasszon.

Az Ön által jelenleg etetett Josera termék összetétele:
Bárányhúsliszt 25,0 %; Rizs 25,0 %; Teljes kiőrlésű kukorica; Répapép; Baromfizsír; Borsó keményítő; Élesztő; Kukoricaglutén; Ásványi anyagok; Szentjánoskenyérliszt.

Az ACANA Grass-Fed Lamb összetétele (a recept): 
Fűvel táplált nyers bárány (18 %), dehidratált bárányhús (18 %), egész zöldborsó, egész vöröslencse, nyers báránymáj (4 %), bárányzsír (4 %), friss alma (red delicious fajta) (4 %), egész garbanzó bab, egész zöldlencse, egész sárgaborsó, nyers báránybendő (2 %), nyers bárányvese (2 %), szárított bárányporc (2 %), lencserost, tengeri alga (1.2 %) (DHS és EPS zsírsavak fenntartható és tiszta forrása), friss egész pézsmatök, friss egész spárgatök, szárított barnamoszat, fagyasztva szárított báránymáj (0.1 %), só, friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Az ORIJEN Regional Red összetétele (a recept)
Friss angus marhahús (11 %), friss vaddisznóhús (4 %), friss préribölényhús (4 %), friss vagy nyers romney bárányhús (4 %), friss yorkshire sertéshús (4 %), friss marhamáj (4 %), friss marhabendő (4 %), friss egész csendes-óceáni szardínia (4 %), friss egész tojás (4 %), friss vaddisznómáj (4 %), bárány (dehidratált; 4 %), marha (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 4 %), birkahús (dehidratált; 4 %), sertés (dehidratált; 4%), friss báránymáj (3,5 %), friss báránybendő (3,5 %), egész szardínia (dehidratált; 3 %), friss sertésmáj (3 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, marhazsír (1 %), sertészsír (1 %), heringolaj (1 %), marhaporc (dehidratált; 1 %), fagyasztva szárított marhamáj, fagyasztva szárított marhabendő, fagyasztva szárított báránymáj, fagyasztva szárított báránybendő, friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.


Bogdán Norbert
2021-09-14 20:33:53
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

3 éves Argentin dogomat most kezdem el etetni a 6 Fish táppal. Nyersetetésről váltottunk allergia miatt. 
Jó választásnak tartja a 6 Fish tápot?
40 kg, aktív kutyának hány gramm a javasolt napi adag?

Köszönettel,
N
ORIJEN
2021-09-15 17:10:08
Válasz erre az üzenetre
Kedves Bogdán Róbert

Ha a kutyus imádja a halat, akkor a legjobb választás! Egy 40 kg-os, aktív kutyának 420 gramm javasolt naponta. P.