Fórum

Tóth Ádám
2022-07-22 09:39:40
Válasz erre az üzenetre
Üdvözlöm.
Egy 4 hónapos Miniatür Bullterrierem van. Jelenleg a táp amit kap, 26% fehérje tartalmú. Gondolkodom táp cserén,mivel túl soknak tartom a székletét,igaz,az normális állagú. Viszont tartok a magas fehérje tartalomtól, tenyésztő szerint megnyújtja a kutyát. Valamint a bullterrierek hajlamosak a vese betegségekre. 
ORIJEN
2022-07-24 11:17:20
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tóth Ádám!

A tenyésztő téved. 26 %-os fehérjetartalmú száraztápokat nem azért gyártanak, mert a magasabb fehérje megnyújtja a kutyát és tönkreteszi a veséjét, hanem az alacsonyabb alapanyagköltségek miatt: több benne a szénhidrát és a növényi összetevők olcsóbbak, mint az állatiak.

Három tápanyagból tud a szervezet energiát előállítani: fehérje, zsír és szénhidrát. Ha egy táp kevés fehérjét tartalmaz, akkor sok benne a szénhidrát (és vica versa), hiszen a szükséges kalóriamennyiséget be kell vinni. Ez pontosan így van az embernél is.

Egy kölyöknek nincs szüksége bőséges szénhidrátra, hiszen csak energiát biztosít (vércukor!), és nem épül belőle semmi, szemben a fehérjével és zsírral.

Mindkét hiedelmet már több évtizede megcáfolta a tudomány: a fehérje mennyisége nincs hatással a növekedés ütemére, KIVÉVE, ha kevés és rossz minőségű.

A vesével kapcsolatos tévhit a múlt század negyvenes éveire (!) nyúlik vissza, számtalanszor cáfolták. Részletesebb információ olvashatók a fenti témákról a KÖNYVTÁR menüpont alatt.

Összefoglalva: a gazdinak kell eldöntenie, hogy fehérje-vagy szénhidrátalapú táplálékot ad a kutyusnak. P.

Márti
2022-04-15 21:33:45
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen.Az lenne a kérdésem,hogy van egy 7 hónapos Yorkim.Eddig Platinum étrenden volt,de sajnos már nem szereti a száraz tápját.Ezért Orijonra szeretnék váltani.Nem tudom,hogy Puppy vagy pedig Tundra lenne a megfelelő számára.Válaszát előre is köszönöm!
ORIJEN
2022-04-18 18:16:51
Válasz erre az üzenetre
Kedves Márti!

Mindkét termék megfelelő a Yorki táplálására: az ORIJEN Puppy kölyökkutyák igényeire lett szabva (magasabb energiatartalom), az ORIJEN Tundra bármely életszakaszban adható, csak a napi adagokat kell illeszteni az aktuális korhoz.  
2-3 hónap múlva már felnőtt lesz a kutyus, tehát el kell dönteni: 1) most ORIJEN Puppy választja, akkor később jön a Tundra, mivel felnőtt lesz az eb; 2) egyből eheti a Tundrát, ebben az esetben nincs váltás később, de a kölyökkor végéig az ORIJEN Puppy etetési útmutatóját kell követni. P.
Aniko Molnar
2022-01-27 15:11:14
Válasz erre az üzenetre
Kedves Szakértők,  en imádom a Tundrát, amit a kutyám kap, de sokan ővnak a magas fehérjétől. Részben erre már válaszoltak nekem ugyan, és az meggyőző is volt. Közben felmerült bennem, h vajon a divatos nyers étkezés nem ugyanilyen magas fehérje tartalmú-e. Találtam egy jó cikket ebben a témában, és ebből kicsit jobban megértettem, hogy nem mindegy, hogy hogyan mérjük a táplálék fehérje tartalmát. Nedvesen, főzve, vagy szárítva. Itt az írás: https://therawfeedingcommunity.com/2017/07/21/raw-diets-too-high-in-protein/
A kérdésem, az, hogy hogyan jön ki a zoroijen tápok viszonylag magas fehérje aránya? (hogyan mérik? A cikk konklúziója is az, hogy a nyers hús alacsony fehérje tartalmát nem lehet összevetni ugyanannyi szárított hús "magas" fehérje tartalmával. És hogy igazából  a fehérje minősége számít, nem a mennyisége. Köszönöm, Anikó 
ORIJEN
2022-01-28 16:59:07
Válasz erre az üzenetre
Kedves Aniko Molnar!

Egy jó minőségű nyuszitápban 17-18 % fehérje van. Igaz, a fehérje növényi eredetű, mert a nyuszi rágcsáló. A legvadabb szénhidráthívők azt állítják, hogy a ragadozó kutya étrendje max. 25 % fehérjét tartalmazhat. Nyilvánvaló képtelenség.

2006-ban érkezett az ORIJEN hazánkba, azóta sokat küzdöttünk a fehérjével kapcsolatos tévhitekkel szemben (tönkreteszi a veséket, megnyújtja a kölyköt, stb), olykor még felbukkan némelyik, de azok a gazdik, akik ORIJEN-nel táplálják a kutyájukat és/vagy macskájukat, csak mosolyognak ezen.

Az étrendi fehérjének nincs egészségügyi felső határértéke, tehát szinte bármennyit ehet a kutya a tudomány jelenlegi állása szerint, ennek nincs kockázata. Ellenben a fehérjének és zsírnak van egy minimálisan előírt mennyisége, melyet minden száraztápnak tartalmaznia kell. Szénhidrátokra nem vonatkozik ilyen előírás.

A fehérje két esetben okozhat egészségügyi problémát:

1. ha túl keveset tartalmaz az étrend, ebben az esetben alultápláltság, izomvesztés stb. fordulhat elő

2. ha rossz minőségű, pl. az eb tápláléka nagyon sok növényi fehérjét tartalmaz, pl. szója, sikérek.

FEHÉRJETARTALOM

A különböző táplálékokban százalékban megadott fehérjemennyiségeket nem lehet összehasonlítani kapásból, hiszen az ORIJEN Tundra 12 % vizet (nedvesség), a húsok 70 % (kerekített, átlagos érték), a konzervek pedig mondjuk 80 % nedvességet tartalmaznak. Egyetlen módszer létezik: a szárazanyagtartalomhoz kell viszonyítani a fehérjét.

Hogyan kell kiszámolni?

A vizet tartalmazó étrendben található fehérje mennyiségét el kell osztani a szárazanyagtartalom arányával (100 – nedvesség / 100) = a szárazanyagtartalomhoz viszonyított fehérje aránya.

Példák:

1. ORIJEN Tundra 40 % fehérjét és 12 % nedvességet (vizet) tartalmaz. A szárazanyag aránya: 100-12 / 100 = 0,88. Tehát az ORIJEN Tundra, ha nem lenne benne víz, akkor 45,45 % fehérjét tartalmazna (40 % fehérje osztva 0,88-dal)

2. Vegyünk egy elméleti marhahúst 20 %-os fehérjével és 70 %-os víztartalommal: 20 % fehérje osztva 0,3-del (100-70)/100 = 66,66 %

Jól látható, hogy a nyers húsokban és belsőségekben bőségesen van fehérje. Ezek a táplálékok egészségtelenek? NEM!

Röviden ennyi😊 A szénhidrátrajongókat, akik abban hisznek, hogy a kevés fehérje az ideális, nem lehet meggyőzni. Pedig a fentiek ékesen bizonyítják, hogy a kevés fehérjét tartalmazó száraztáp természetellenes és egészségtelen! P. 

Aniko Molnar
2022-01-25 16:38:57
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen, jelenleg Tundrával etetem a 15 hónapos Border Colliemat, előtte Acana Redet, majd Pacificát kapott, de 2 hónapja váltottam Orijen Tundrára. Ezzel együtt a gyerek adagot is levettem, viszont fogyott tőle. Nyáron 21,5-22 kg volt, amikor Red Acanat evett, most 20.5 kg, tiszta izom, nem vékony. Az állatorvos szerint sem. Viszont kicsit aggódok, hogy nem fog e tovább fogyni. Most 2 poharral kap naponta (az kb 240 gr) és adok melle rizst is, meg zöldsgégeket, gyümölcsöket. Sokan mondják nekem, h tul magas a feherje tartalom, és váltsak vissza Acanara. De nem szívsen tennem a minőség miatt. Mit tanacsolnak? A kutya aktív életet él, sokat mozog, de nem munkakutya, egyelőre. Köszönöm, Anikó 
Aniko Molnar
2022-01-27 13:33:49
Válasz erre az üzenetre
Nagyon köszönöm:) 
ORIJEN
2022-01-26 15:23:25
Válasz erre az üzenetre
Kedves Aniko Molnar!

Teljesen normális dolog történt: kevesebb zsír van a kutyán, mivel kevesebb szénhidrátot és több fehérjét eszik. Az ACANA Classic Red 29,5 %, az ORIJEN Tundra 16 % szénhidrátot tartalmaz, lényeges különbség, hiszen a Tundra a mindennapi étrendje.

Általánosan elmondható, hogy az ORIJEN-es ebek izmosak, sportosak és a zsírraktárak ideális méretűek. Alacsony fehérjetartalmú, ezért szénhidrátokban bőséges száraztápokat fogyasztó állatok között rengeteg az elhízott, ezért csodálkoznak rá sokan az ORIJEN-es kutyákra. Ez pontosan így van az embereknél is😊

A fentiek választ adnak a fehérjével kapcsolatos dilemmára: bőséges fehérje = alacsony szénhidrát és fordítva. Alacsony fehérjés tápokat nem azért gyártanak mert egészségesek, hanem azért, mert a döntően növényi alapanyagok miatt olcsóbb az előállítási költségük.

Az ORIJEN Tundra 3 860 kcal/kg metabolikus energiát tartalmaz, azaz a kutya 926 kilokalóriát (3860 × 0,24) eszik naponta. Szerintem ez nem kevés, és rizsre sincs nagyon szüksége a Tundra mellett. P.

Dávid
2022-01-24 22:33:11
Válasz erre az üzenetre
Sziasztok!

Hároméves ivartalan kan whippetemnek keresek új tápot. Jelenleg nyers menüt kap, aminek az árát viszont meglehetősen sokallom, ezért keresek más alternatívát. A mostani menüjében van marha, van pulyka és van lazac is, csontok, zöldségek és gyümölcsök mellett. Ez egyébként bevált, ha tehetném folytatnám is, de ha találnék hasonló wholeprey felfogású tápot jobb áron, szívesen kipróbálnám. Az eddig, korábban próbált tápok egyike sem működött nála, szerintem elég érzékeny gyomrú a kutyus. Nem tudok csirke allergiáról, bár ahogy mondtam, a mostanra bevált menüben nincs csirke, ezért az Originalt kizárnám. Melyik táp lehet a megfelelő, esetleg az Acana termékei is szóba jöhetnek?

Köszönettel!

Dávid
ORIJEN
2022-01-26 15:03:04
Válasz erre az üzenetre
Kedves Dávid!

A jobb árat nem garantálom😊 de azt igen, hogy korszerűbben fogja táplálni a kutyát. Említette, hogy a jelenlegi menü tartalmaz vörös húst, halat és baromfit, ezért először az ORIJEN Tundra termékünket javaslom; a szárazeledelek csúcsa, nemcsak nálunk, de Észak-Amerikában is (eleve arra a piacra készült).

Azért, hogy hitelesen alátámasszam a fentieket, idemásolom az ORIJEN Tundra összetételét, azaz a Receptet:

Friss kecskehús (5%), friss vaddisznóhús (5%), friss gímszarvashús (4,5%), friss sarkvidéki szajbling (4,5%), friss acélfejű pisztráng (4,5%), friss kacsahús (4,5%), friss kacsamáj (4,5%), friss birkahús (4,5%), friss egész szardínia (4%), friss birkamáj (4%), bárány (dehidratált, 3,5%), kacsa (dehidratált, 3,5%), tőkehal (dehidratált, 3,5%), birka (dehidratált, 3,5%), kék puha tőkehal (dehidratált, 3,5%), egész hering (dehidratált, 3,5%), egész makréla (dehidratált, 3%), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész tarkabab, egész zöldborsó, egész csicseriborsó, lencserost, vaddisznómáj (2%), kacsazsír (2%), természetes ízesítő sertésből (2%), sárga tőkehal olaj (2%), karóbab, sárgaborsó, kecskeporc, friss kecskemáj (1%), friss kecskebendő (1%), friss birkabendő (1%), friss vaddisznóvese (1%), friss gímszarvasmáj (1%), friss gímszarvasszív (1%), friss vaddisznószív (1%), friss kecskeszív (1%), barnamoszat, kecskemáj (fagyasztva-szárított, 0,05%), gímszarvasmáj (fagyasztva-szárított, 0,05%), pézsmatök, cukkini, paszternák, sárgarépa, alma, körte, fodros kel, spenótlevél, céklalevél, tarlórépalevél, egész tőzegáfonya, kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Az ACANA termékek közül az ACANA Grasslands, amely az alábbi összetevőkből készült:

Fűvel táplált nyers bárány (8 %), friss kacsa (8 %), friss egész tojás (8 %), dehidratált bárányhús (8 %), dehidratált egész hering (7 %), dehidratált pulyka (7 %), egész zöldborsó, egész vöröslencse, egész csicseriborsó, friss vadon fogott északi csuka (4 %), nyers báránymáj (4 %), friss kacsabelsőségek (máj, szív, vese) (4 %), friss pulykahús (4 %), bárányzsír (4 %), egész zöldlencse, egész tarkabab, egész sárgaborsó, napon szárított lucerna, sávos tőkehal olaj (2 %), lencserost, szárított bárányporc (1 %), nyers báránybendő (1 %), szárított barnamoszat, friss spárgatök, friss pézsmatök, friss paszternák, friss fodorkel, friss spenót, friss mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított máj (bárány és kacsa) (0,1 %), friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.
Laura
2022-01-24 21:14:40
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen! Önök javasolják a rotációs etetést. Jelenleg Orijen Originalt eszik 2 kistestű kutyám, ami nagyon jól bevált. A kérdésem az lenne, hogy hosszú távon is etethetem-e őket ezzel az egy fajtával, biztosított-e a kiegyensúlyozott ès megfelelő tápanyagellátás hosszútávon akkor is, ha nem rotáljuk a halas és a vörös húsos verzióval. Köszönettel: Laura
ORIJEN
2022-01-25 15:57:46
Válasz erre az üzenetre
Kedves Laura!

Azért hangsúlyozzuk a rotációs étrendet, mert nem is olyan régen népszerű volt egy olyan tévhit, hogy a kutya jól el van egyféle állati táplálékon + egy kis zsír és szénhidrát. Számos márka táplálási "filozófiája" a mai napon ezen alapul. Pedig téves, hiszen a ragadozó a természetben többféle prédát ejtett el = az ideális étrendnek változatos húsokból és állati zsírokból kell állnia.

Az ORIJEN ez alapján lett megalkotva, így az ORIJEN Original is: tartalmaz csirkét, pulykát, többféle halat és belsőségeket (ld. alább Összetétel). Csak a vörös hús maradt ki, de ez nem jelent semmilyen egészségügyi kockázatot. P.

ORIJEN Original összetétel:
Friss csirkehús (13 %), friss pulykahús (7 %), friss egész tojás (7 %), friss csirkemáj (6 %), friss egész csendes-óceáni hering (6 %), friss egész lepényhal (5 %), friss pulykamáj (5 %), friss csirkenyak (4 %), friss csirkeszív (4 %), friss pulykaszív (4 %), csirke (dehidratált; 4 %), pulyka (dehidratált; 4 %), egész makréla (dehidratált; 4 %), egész szardínia (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 4 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, egész veteménybab, heringolaj (1 %), csirkezsír (1 %), csirkeporc (1 %), csirkemáj (fagyasztva szárított), pulykamáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó
Nagycsi
2022-01-04 14:34:37
Válasz erre az üzenetre
Kedves Ügyfélszolgálat!
Nyolc hónapos, frissen ivartalanított kandúrunknak az Orijen Fit&Trim megfelelő szárazeledel? Vagy ha nem, melyik tápot tudnák ajánlani?
Köszönettel?
ORIJEN
2022-01-06 17:17:01
Válasz erre az üzenetre
Kedves Nagycsi!

A felnőttkort célszerű megvárni a termékkel, addig is az ORIJEN Cat & Kitten terméket javaslom: mivel magas a hústartalma, ezért egy picit savas, ez tökéletes a húgyutak egészségen fenntartásához is. P. 
Zsuzsannna
2021-12-29 11:44:19
Válasz erre az üzenetre
Udvozlom, 
Main coon 15 hónapos ivartalanított, nőstény cicánknak keresek felnőtt tápot.
Eddig egy alacsony minőségű (R.C.) de nagy szemcsés kölyök tápot kevertunk jó minőségű táppal. (Orijen vagy Lily's Kitchen).
Szeretnénk a továbbiakban is valamennyi nagy szemcsés tápot, mert anélkül csak habzsolja/inhalalja az ételt, így legalább rag is, a széklete jobb. De a felnott main coon nagyszemcses tápok (mint az R.C. is) általában katasztrofális osszeteteluek (a kölyök tápok meg talán-talán de a felnőtt nagyon alacsony minőség szerintem)
Önök mit ajánlanak? Melyik tapjukkal lehetne és milyen arányban keverni, hogy minden jót megkapjon, de ragjon is.
Tervezik nagyszemcses táp bevezetését?
Koszonettel
ORIJEN
2021-12-29 16:52:00
Válasz erre az üzenetre
Kedves Zsuzsanna!

A ivartalanított cicusnak az ORIJEN Fit & Trim termék ajánlott, de bármelyik ORIJEN is megfelelő lehet, csak ügyelni kell az elhízás elkerülésére.

Tápszemcse: így van, ebben nem vagyunk olyan jók. És nincs is információm arról, hogy a kanadai gyártó változtat ezen. P.
Zoli
2021-12-06 02:21:05
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen! 
Adagolással kapcsolatos kérdéssel fordulok Önökhöz. 
Van 3 német közép spiccem. Mind a 3 kutyus 1 éves és 2 hónapos és ivartalanítva vannak (testvérek), 7.5 kilósak. Lakásban élnek, de sokat mozognak. 
Jó ideje az Orijen six fish tápját kapják napi kétszeri etetéssel. Reggel 90 grammot és este 90 grammot fejenként. Az etetési táblázat szerint 135g a napi adagjuk. A kutyák nincsenek elhízva a plusz 45 gramm ellenére. A kérdésem az lenne, hogy a plusz eledel okozhat valamilyen egészségügyi problémát..? Vagy nem kell szent írásként kezelni a táblázatot?
Válaszát előre is köszönöm. 
Üdv. Zoli
ORIJEN
2021-12-06 17:22:53
Válasz erre az üzenetre
Kedves Zoli!

Egyetlen kockázat fordulhat elő, az elhízás, ha a szükségesnél több kalóriát fogyasztanak hosszabb távon a kutyusok. Az etetési táblázatban szereplő értékek csak irányadóak, el lehet tőlük térni.
Ha esetleg túl sok a táplálék mennyisége, azt nagyon jól jelzi a széklet mennyisége és állaga, mivel a felesleges tápanyagokat már nem tudja az emésztőrendszer hatékonyan feldolgozni. 

Azonban ha a széklet állaga is mennyisége normális, a szőrzet megfelelő és az ebek életvidámak, akkor nem lehet gond.

Apropó, köszönjük a csatolt képet, gyönyörűek a tesók! P.
Tamás
2021-11-11 17:47:47
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen! 

Van egy 1 éves fekete, fiú labradorunk. Kis korától kezdve a Puppy Large-ot kapta. Egészséges, gyönyörű bundája van és makk egészséges a kutyus. 

Az lenne a kérdésem hogy számára melyik felnőtt Orijen táp lenne a legjobb figyelembe véve azt hogy ugyan nem nagyon, de szokott korpásodásodni a szőre. 

Közben váltottunk a Tundra tápra, de kapott mellé Omega 3 és 6 étrendkiegészítőt az állatorvostól. A korpásodás eltűnt teljesen ugyanakkor nem tudom hogy most ez a Tundrának vagy a kiegészítőnek tudható be. 

Ahogy láttam tápok közül a legmagasabb Omega 3 és 6 az Original tápban van.

 Nem szeretnék kiegészítőket adni neki ezért kérdezem a véleményét. 

Köszönöm! 
ORIJEN
2021-11-12 15:39:56
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tamás!

Arról nincs megdönthetetlen információm, hogy a korpásodás és az Omega 3 és 6 között lenne kapcsolat. Szerintem nincs, pontosabban semmilyen tudományos publikációt nem ismerek ebben a témakörben.

Általában azt javasoljuk, hogy az ORIJEN termékek mellé nem kellenek kiegészítők, mivel teljes értékű táplálék, azaz a kutya teljes tápanyagszükségletét kielégíti az európainál sokkal szigorúbb USA előírásai szerint is. Továbbá, ha átolvassa az Összetétel listáját, akkor még egy picivel jobban együtt fog velem érteni...Omega 3 és Omega 6: minden egyes termékben van belőlük, mivel a felhasznált alapanyagok tartalmazzák, pl. az ORIJEN Tundra egyik Omega 3 forrása a sárga tőkehal olaj. Az Omega 6 zsírsav pedig a növényekből származik.

Itt is elmondható, hogy a nagyobb mennyiség nem jelent még több kedvező hatást. Az Omega 6-nak van gyulladásfokozó hatása is, tehát a nagyobb mennyiség nagy valószínűséggel semmi előnnyel nem jár. Az emberi táplálkozásban egyre elfogadottabb nézet, hogy a túlzott Omega 6 bevitel okozhat számos itt nem részletezendő, ún. civilizációs betegséget.

Azonban tisztában vagyok vele, hogy a ’korszellem’ miatt a gazdik többsége szeretne adni valamit a kutyusnak, hiszen maga is fogyaszt ilyesmiket, és ez teljesen érthető, de gyakorlati haszna nincs. Ha a labrador egy bevásárlóközpontban vásárolt, alacsony árfekvésű kutyatápot enne, akkor javasolnám a kiegészítést. De a kategória csúcsához, az ORIJEN Tundrához? 😊P.
Kerek Gábor
2021-10-23 20:52:22
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!
Most rendeltünk először Orijen tápot másfél éves keverék kutyusunknak. Six Fish 6kg os kiszerelést vásároltunk.
 A táp minőségi illatú és a kutyusnak is ízlik. 
A kérdésem a csomagolással kapcsolatos. 
A mi 6 kg os csomagunkon semmilyen visszazáró mechanizmus nem volt, pedig szerintem jól nyitottuk fel. 
A kérdésem, hogy vajon mi nem értünk valamit, vagy a 6 kg os kiszerelés nem visszazárható?
 Illetve a későbbiekre való tekintettel a nagyobb kiszerelés 11.4 kg os visszazárható e vagy azt is csak csipesszel lehet elzárni?
ORIJEN
2021-10-25 14:30:48
Válasz erre az üzenetre
Kedves Kerek Gábor! Van egy ún. zip-lock mechanizmus minden kiszerelésen, de az az igazság, hogy a nagyobb kiszereléseken nem nagyon működik. A gyár már próbálkozott jó néhány technológiával, de a raklapos szállítás során a zsákok megsérültek, ezért nem sok értelmük volt. Marad a csipesz. P.
Pálmai Kata
2021-10-07 21:12:02
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijemt Tanácsadó!
11 éves yorki kutyuskámnak szeretnék tápot választani. Nincs allergiája, ellenben 8 fog már hiányzik. Melyik tápot ajánlja idősödő korára ami apró szemű, könnyen ehető számára? Válaszát előre is köszönöm! P.K
ORIJEN
2021-10-09 08:29:45
Válasz erre az üzenetre
Kedves Pálmai Kata!

Az ORIJEN Small Breed terméket javaslom a tápszemcseméret miatt. P.
Ildikó
2021-10-07 17:02:51
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!
Szeretnék érdeklődni, hogy a six fisch táp mekkora szemcseméretű, és adhatom e hathetes kutyusoknak? 
ORIJEN
2021-10-08 16:09:07
Válasz erre az üzenetre
Kedves Ildikó!

Kb. 1 cm az átmérője, ez egy átlagos tápszemcseméret, mivel az ORIJEN 6 Fish minden életkorban ajánlott. Megrágása nem szokott a gondot okozni a kistestű kölyköknek. P.
Gyöngyi
2021-10-07 08:56:57
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

Az Orijen tápok mellé adható a kutyáknak HUMAC por és porc- és ízületvédő vitamin?

Köszönettel: Gyöngyi
ORIJEN
2021-10-07 17:22:40
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gyöngyi!

Adható, de szerintem teljesen felesleges. Minden egyes ORIJEN eledel tartalmaz kondroitint és glükózamint, melyek természetes forrásból (porcok és egész halak) származnak = nagyon jól hasznosulnak a szervezetben.

A táplálék-kiegészítők hasznossága nem bizonyított, de sokan adják a kutyáknak azon az alapon, hogy "ártani, nem árt". Pedig ez sem igaz minden esetben, pl. nagytestű ebeknél kölyökkorban kifejezetten ártalmas a túlzott kalciumbevitel. P.
Cseke Gyöngyi
2021-10-07 08:28:23
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

Az Orijen tápok mellé adható a kutyáknak HUMAC por és porc- és ízületvédő? 

Köszönettel: Gyöngyi
Cseke Gyöngyi
2021-10-04 11:10:40
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

A 14 hetes közép uszkár kutyámat jelenleg a Puppy táppal etetem. Milyen idős koráig javasolt a Puppy táp, és ezt követően milyen tápot javasolna? Szeretnék majd Agilityzni vele, nagyon nagy a mozgásigénye a kutyusnak.

Köszönettel: Gyöngyi
ORIJEN
2021-10-04 12:42:05
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gyöngyi!

12 hónapos korában lehet váltani a következő termékek közül bármelyikre: ORIJEN Original (baromfi, tojás + hal), ORIJEN Regional Red (vörös húsok + egy pici hal), ORIJEN 6 Fish (rengeteg hal) és / vagy ORIJEN Tundra (vörös húsok, halak, kacsa). Mi a rotációs /vegyes etetést javasoljuk, azaz többféle fehérje-és zsírforrást tartalmazó étrendet, mert ez illeszkedik legjobban egy ragadozó étrendjéhez.

Az etetési táblázatok két oszlopot tartalmaznak az eltérő aktivitási szinteknek megfelelően. P.

Lilla
2021-09-23 09:48:32
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!
16 hónapos weimari vizsla szuka kutyámnak (32kg) melyik tápot javasolja & mennyit? Naponta kap kis mennyiségűt az Orijen Puppy Large-ból, illetve Brit care junior lamb&rice-t eszik. Híg székletre hajlamos.
ORIJEN
2021-09-24 14:11:47
Válasz erre az üzenetre
Kedves Lilla!

Az etetési táblázatban szereplő napi adagok = napi javasolt kalóriabevitelek. Azért nem tudok a kérdésére pontosan válaszolni, mert nem ismerem a két termék keverési arányát, továbbá a cseh táp energiatartalmát sem ismerem. Az ORIJEN Puppy Large 3720 kcal/kg metabolikus energiát tartalmaz, ezért ha a javasolt mennyiség pl. 300 gramm, akkor a kutya hozzávetőleg 1120 kalóriát (3720 × 0,3) fogyaszt el naponta, ha nem eszik mást.

Nem biztos, hogy érdemes keverni a két terméket. Miért? Ha átolvassa az alábbi összetételek (receptek) listáját, akkor megérti a javaslatomat 😊

ORIJEN Puppy Large
Friss csirkehús (14 %), friss pulykahús (7 %), friss egész tojás (7 %), friss csirkemáj (6 %), friss egész lepényhal (5 %), friss egész csendes-óceáni hering (5 %), friss pulykamáj (5 %), friss csirkenyak (4 %), friss csirkeszív (4 %), friss pulykaszív (4 %), csirke (dehidratált; 4 %), pulyka (dehidratált; 4 %), egész makréla (dehidratált; 4 %), egész szardínia (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 4 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, egész veteménybab, heringolaj (1 %), csirkeporc (1 %), csirkezsír (1 %), napon szárított lucerna, csirkemáj (fagyasztva szárított), pulykamáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

BRIT Care Junior Lareg Breed
Bárányhúsliszt (42 %),  rizs (36 %), csirkezsír, szárított almapép, lazacolaj (3%), hidrolizált csirkemáj, sörfőző élesztő, glükózamin-szulfát (320 mg/kg), kondroitin-szulfát (190 mg/kg), mannán-oligoszacharidok (180 mg/kg), fruktó-oligoszacharidok (120 mg/kg), yucca mojave (120 mg/kg), inulin (110 mg/kg), szárított őszbogáncs (90 mg/kg), szárított rozmaring (50 mg/kg), szárított fokhagyma (50 mg/kg), szárított citrus (50 mg/kg), szárított kurkuma (50 mg/kg). - Forrás: www.brit-petfood.com.

Üdv: P.Balázs
2021-09-21 15:14:31
Válasz erre az üzenetre
Kedves gyártó! 

4 éves amerikai staffordshire ivartalanított kan kutyusomnak választanék Orijen vagy Acana tápot, hogy a lehető legjobbat kapja. Eddig Josera Lamm and Rice-t evett, semmi probléma, szereti, szép a szőr, jó a széklet, és imádja. Mit javasol a termékeiből illetve a magasabb fehérjetartalom és egyéb összetevők változása jótékonyan fog-e hatni? 
ORIJEN
2021-09-22 13:11:14
Válasz erre az üzenetre
Kedves Balázs!

Magas fehérjetartalom = alacsony szénhidrát és fordítva. Más szóval, alacsony, 20-25 % fehérjét tartalmazó száraztápokat nem azért gyártanak, mert azok egészségesek a kutyáknak, hanem az alapanyagok kedvező költsége az indok.

Ha a legjobbat szeretné, akkor bármelyik ORIJEN  termék megfelelő, ha második legjobbat, akkor jöhet az ACANA. De a választás előtt mindenképpen olvassa el az összetételek (receptek) listáját, és ez alapján válasszon.

Az Ön által jelenleg etetett Josera termék összetétele:
Bárányhúsliszt 25,0 %; Rizs 25,0 %; Teljes kiőrlésű kukorica; Répapép; Baromfizsír; Borsó keményítő; Élesztő; Kukoricaglutén; Ásványi anyagok; Szentjánoskenyérliszt.

Az ACANA Grass-Fed Lamb összetétele (a recept): 
Fűvel táplált nyers bárány (18 %), dehidratált bárányhús (18 %), egész zöldborsó, egész vöröslencse, nyers báránymáj (4 %), bárányzsír (4 %), friss alma (red delicious fajta) (4 %), egész garbanzó bab, egész zöldlencse, egész sárgaborsó, nyers báránybendő (2 %), nyers bárányvese (2 %), szárított bárányporc (2 %), lencserost, tengeri alga (1.2 %) (DHS és EPS zsírsavak fenntartható és tiszta forrása), friss egész pézsmatök, friss egész spárgatök, szárított barnamoszat, fagyasztva szárított báránymáj (0.1 %), só, friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Az ORIJEN Regional Red összetétele (a recept)
Friss angus marhahús (11 %), friss vaddisznóhús (4 %), friss préribölényhús (4 %), friss vagy nyers romney bárányhús (4 %), friss yorkshire sertéshús (4 %), friss marhamáj (4 %), friss marhabendő (4 %), friss egész csendes-óceáni szardínia (4 %), friss egész tojás (4 %), friss vaddisznómáj (4 %), bárány (dehidratált; 4 %), marha (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 4 %), birkahús (dehidratált; 4 %), sertés (dehidratált; 4%), friss báránymáj (3,5 %), friss báránybendő (3,5 %), egész szardínia (dehidratált; 3 %), friss sertésmáj (3 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, marhazsír (1 %), sertészsír (1 %), heringolaj (1 %), marhaporc (dehidratált; 1 %), fagyasztva szárított marhamáj, fagyasztva szárított marhabendő, fagyasztva szárított báránymáj, fagyasztva szárított báránybendő, friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.


Bogdán Norbert
2021-09-14 20:33:53
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen!

3 éves Argentin dogomat most kezdem el etetni a 6 Fish táppal. Nyersetetésről váltottunk allergia miatt. 
Jó választásnak tartja a 6 Fish tápot?
40 kg, aktív kutyának hány gramm a javasolt napi adag?

Köszönettel,
N
ORIJEN
2021-09-15 17:10:08
Válasz erre az üzenetre
Kedves Bogdán Róbert

Ha a kutyus imádja a halat, akkor a legjobb választás! Egy 40 kg-os, aktív kutyának 420 gramm javasolt naponta. P.
Helga
2021-09-02 12:33:43
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen! 5,5 hónapos kan skót juhászkutyának Orijen 6 fish tápot melyik táblázat szerint adagoljam? (A puppy szerint 260 gr, a 6 fish szerint 160 gr lenne az adagja. Jelenleg 16,5 kg a kutyus, felnőttként 25-30 kg között). Köszönöm segítségüket!
ORIJEN
2021-09-02 19:55:33
Válasz erre az üzenetre
Kedves Helga!

A halas ORIJEN etetési táblázata csak felnőtt kutyusokra vonatkozik. Az ORIJEN Puppy Large táblázatát kellene követni. Kezdésnek 300-320 grammot javaslok, természetesen ez csak irányadó érték, lehet módosítani. P.
Jóni Erika
2021-08-30 12:50:56
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orijen! 
Tanácsot szeretnék kérni , most lett ivartalanítva a macskám aki eddig orijen 6 halas tápot evett az lenne a kérdésem, hogy ezután is eheti ezt a tápot ? Köszönöm Szépen Előre is Válaszukat! 
ORIJEN
2021-09-01 14:55:30
Válasz erre az üzenetre
Az elhízás nagyobb kockázata miatt, a válaszom: igen.
Jóni Erika
2021-08-31 19:18:23
Válasz erre az üzenetre
Még annyi lenne a kérdésem ,hogy nem lenne jobb ha leváltanám az Orijen fit trimm termékre ? 
ORIJEN
2021-08-30 19:16:52
Válasz erre az üzenetre
Kedves Jóni Erika!

Igen, mivel a ORIJEN 6 Hal rendeget halból készült, ezért egy picit savas, és ez ideális a húgyúti rendszernek. Talán majd az bevitt mennyiséget kell csökkenteni az elhízás elkerülése miatt. P. 
Csaba
2021-08-06 06:34:17
Válasz erre az üzenetre
Üdvözlet,

Érdeklődni szeretnék, hogy a bullterrier a 25-36 kilogrammos felnőtt tömegével önöknél melyik kategóriába tartozik? Ahogy nézem pont 30 kg felnőttkori tömegnél van váltás a Puppy és a Puppy Large között, így nehéz csak ebből kitalálni.  Melyiket javasolják egy háromhónapos bullterrier számára, ha felnőttkorára a Regional Red, vagy Tundra van betervezve? 
Csaba
2021-08-07 16:36:55
Válasz erre az üzenetre
Köszönöm a választ.
ORIJEN
2021-08-07 11:21:39
Válasz erre az üzenetre
Kedves Csaba!

6 hónapos koráig az ORIJEN Puppy-t ajánlom, mivel picivel több benne a kalória ( vagyis a zsír), mint a Puppy Large-ban. Félév után jöhet a nagytestűeknek való termék, amelyben kevesebb a kalória és a kalcium. Ebben a növekedési szakaszban jobban kell ügyelni a testsúlyra, inkább legyen 'karcsú' a kölyök, ezzel jelentősen csökken az ortopédiai problémák megjelenésének esélye a felnőttkorban, ha van rá genetikai hajlam.  Lényeges: kalciumkiegészítést NEM szabad adni!

DE az egész korszakon keresztül lehet etetni az ORIJEN Puppy Large terméket, a fentiek csak a személyes javaslataim. P.
Csilla
2021-07-16 10:46:31
Válasz erre az üzenetre
Üdv!7 éves ivartalanított keverék kan kutyusom van.Közepes testű kutyusom túlsúlyos, már az ivartalanítás óta(5 éve)Táplálására, mozgására odafigyelünk,de sajnos nincs változás.Kérdésem az hogy az Orijen Fit táp használata segítség lenne számunkra?Milyen tápot javasolna kutyusomnak?
Köszönettel:Csilla
ORIJEN
2021-07-18 20:26:45
Válasz erre az üzenetre
Kedves Csilla!

Mindenképpen az ORIJEN Fit & Trim terméket javaslom, nagyon jók a visszajelzések róla. Mivel bőséges benne a fehérje ( 42 %) és mérsékelt a zsír (13 %) és a szénhidrát (17 %), ezért nagyon hatékony a fogyózás. A súlyvesztés során a kutyus izomtömege megmarad (fehérje!), csak a zsírraktárak mérete csökken. P.
Baloghne Beke Erika
2021-07-05 08:21:17
Válasz erre az üzenetre
Üdvözlöm 
5,5 hónapos border collienak melyik tápot javasolná? Előre is köszönöm válaszát. Erika
ORIJEN
2021-07-05 19:07:11
Válasz erre az üzenetre
Kedves Baloghné Beke Erika!

Az ORIJEN Puppy termékünket javaslom nagyjából 1 éves koráig. P.

ÖSSZETÉTEL:
Friss csirkehús (11 %), friss pulykahús (7 %), friss egész tojás (6 %), friss egész csendes-óceáni hering (6 %), friss csirkemáj (5 %), friss egész lepényhal (5 %), friss pulykamáj (5 %), friss csirkeszív (4 %), friss pulykaszív (4 %), friss csirkenyak (4 %), csirke (dehidratált; 4 %), pulyka (dehidratált; 4 %), egész makréla (dehidratált; 4 %), egész szardínia (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 4 %), csirkezsír (4 %), heringolaj (2 %), egész vöröslencse, egész zöldborsó, egész zöldlencse, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, lencserost, egész tarkabab, egész veteménybab, csirkecsont- és porc (1 %), csirkemáj (fagyasztva szárított), pulykamáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.
Acs Lajos
2021-06-10 13:37:08
Válasz erre az üzenetre
Tiszteletem. 
Ugy latom az USA-ban mar megjelent a "canned" kutyaeledel. Jelenleg Orijen Red táppal etetem a kutyust és TOTW nedveset teszek vagy Terra Naturat . Jo lenne saját márkával ezt megtenni. Önöknek esetleg van információjuk ez itt mikor érhető el? 
ORIJEN
2021-06-10 17:22:09
Válasz erre az üzenetre
Kedves Ács Lajos!

Sajnos még semmilyen információt nem kaptunk a gyártól. Egy biztos, mihelyst lehet rendelni, azonnal megtesszük! P.
Posch Ágnes
2021-05-25 20:39:03
Válasz erre az üzenetre
Üdvözlöm! 1 éves sterilizált lány kinti cicának kérdezném, hogy melyik tápot ajánlanák. Előre is köszönöm a választ. Üdvözlettel: Ágnes
Posch Ágnes
2021-05-31 09:23:33
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Orijen! 

Nagyon köszönöm a válaszukat és mivel még csirkés és általában baromfi termékekből készült, vagy tartalmazó tápot és nedves eledelt sem adtam a cicának, így csak reménykedem, hogy nem lesz allergiás a szárnyas eledelre. Sajnos a kutyusunk semmilyen szárnyas eledelt nem ehet, így a cicának is eddig inkább a halasat vettem. 

Köszönöm és Üdvözlettel
Posch Ágnes
ORIJEN
2021-05-26 07:28:49
Válasz erre az üzenetre
Kedves Posch Ágnes!

Az ORIJEN Fit & Trim Cat terméket javaslom. Mérsékelt a kalóriatartalma és mivel tele van húsokkal, ezért egy picit savas = segíti a húgyutak karbantartását. P.
Kósa István
2021-05-16 17:54:41
Válasz erre az üzenetre
Üdvözlöm! Simaszőrű foxterrier kölyköt Tundra táppal szeretném etetni. Jó választás? Tisztelettel: Kósa István
ORIJEN
2021-05-17 16:08:57
Válasz erre az üzenetre
Kedves Kósa István!

Igen, az ORIJEN Tundra minden életszakaszban ajánlott. Mivel nincs a termékhez kölyök részére etetési táblázat, ezért az ORIJEN Puppy táblázatát kell használni. P.
Zsolt
2021-05-06 13:29:53
Válasz erre az üzenetre
Sziasztok,

Az Orijen Originalt szoktam rendelni 17kg kiszerelésben, ezt most nem találom a webshopban, forgalmazzátok még?
ORIJEN
2021-05-06 19:43:12
Válasz erre az üzenetre
Kedves Zsolt!

Igen, forgalmazzuk a 17 kg-os kiszerelést, sajnos jelenleg nincs raktáron. Május második felében érkezik meg. P.
Zoli
2021-05-03 14:42:42
Válasz erre az üzenetre
Üdv! Az Önök által forgalmazott tápot, eddig nem próbáltam. Most tennék egy próbát. Kuvasz kölyök kutyámnak (10 hetes) milyen tápot ajánlanak? 
Tisztelettel és Köszönettel!
Zoli 
Zoli
2021-05-03 15:34:26
Válasz erre az üzenetre
Nagyon köszönöm! Holnap.veszek ilyet és nekikezdünk!
ORIJEN
2021-05-03 15:13:50
Válasz erre az üzenetre
Kedves Zoli!

Előre is köszönjük a bizalmat! 

Az ORIJEN Puppy Large terméket javaslom. P.
ORIJEN
2021-01-18 18:33:52
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gregus Ádám! Ahogyan a telefonon megbeszéltük, az ORIJEN Puppy Large etetési táblázatát kell figyelembe venni, mivel a Tundrának csak felnőtt kutyusoknak szóló táblázata van. P.
Gregus Ádám
2021-01-18 09:13:20
Válasz erre az üzenetre
Szép napot ! 6 hónapos Amstaff kutyusunk eddig a puppy large tápot kapta napi 3x200g -os adagokban. Most állunk át a Tundrára és a tenyésztő javaslata alapján mostantól a napi 600g-ot nem 3x200g-os adagokban, inkább 2x300g-os adagokban kapja meg. Viszont a Tundra csomagolásán a javasolt napi adag 30kg-os aktív kutyáknál is mindössze 330g/nap. Nagyon kevésnek tűnik. Ez a tápanyagok miatt van ? Mennyire szent írás ? Csak azért szúrt szemet mert a mi kutyánk még csak 6 hónapos, 25kg és már most 600g/nap az adagja és ez továbbra is nőni fog kb 1 éves koráig. Köszönöm a választ.
Péter
2021-01-15 21:04:01
Válasz erre az üzenetre
Köszönöm a választ!Elnézést, nem akadékoskodásból kérdeztem, csak az általunk eddig használt tápoknál a mesterséges tartósítószer hiányát mindig határozottan feltüntették (ehhez voltam szokva :-) ). Egyébként Real Nature Wilderness-ről váltunk, mert a márkát érintő visszahívások/egyéb problémák miatt elegünk lett a nyomon követhetetlen, bérgyártásban készült tápokból.Tisztelettel P.
ORIJEN
2021-01-15 16:53:08
Válasz erre az üzenetre
Kedves Péter! Az ORIJEN Tundra, mint minden egyes szárazeledel, tartalmaz tartósítószert. Az ORIJEN és ACANA eledeleket kizárólag természetes forrásból származó tokoferolokkal (E-vitamin) tartósítják. Cink- nem tartósításra használják, hanem kiegészítik a száraztápban található nyomelem mennyiségét. Pontos elnevezése: aminosavak cink-kelátjának hidrátja- azért ilyen kötésben használjuk, hogy a felszívódása hatékonyabb legyen. Zootechnológiai anyag- ez egy probiotikum, támogatja a kutyus bélflóráját. Miért nincs nagybetűs felhívás a mesterséges anyagokról? 2000, illetve 2006 óta van forgalomban hazánkban az ACANA és ORIJEN márka. Sohasem tartalmazott mesterséges kiegészítőket, ezért teljesen felesleges erre pazarolni a csomagoláson lévő, marketing-kommunikációra használható felületeket. P.
Péter
2021-01-15 15:01:05
Válasz erre az üzenetre
Sziasztok ! Rendeltem teszt jelleggel egy 2 kg-os Tundra csomagot Csivava kutyáinknak. A fogadtatás nagyon jó volt :-) . Egy kérdésem lenne, hogy a táp tartalmaz-e tartósítószert? A csomagoláson mesterséges adalékanyagok közül egyedül a cinket, meg valami zootechnológiai anyagot találtam.A -hazai- kereskedelemben megszokott módon nincsen nagybetűvel feltüntetve, hogy mesterséges tartósítószert/színezéket/ízfokozót nem tartalmaz. Köszönöm válaszotokat !
ORIJEN
2021-01-06 20:10:22
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tatai Tünde! Az ORIJEN Fit & Trim termékünket javaslom. P.
Tatai Tünde
2021-01-06 16:44:31
Válasz erre az üzenetre
Üdvözletem, két éves törpe schnauzerünk van. Ivartalanított. Milyen tápot javasolna? Köszönöm a válaszát. Tatai Tünde
Gerald
2021-01-05 07:21:41
Válasz erre az üzenetre
lisinopril cialis interaction https://gencialiscan.com - cialis 20mg price site fiable pour acheter du cialis tadalafil adverse effects cialis walmart achat cialis livraison 24h
ORIJEN
2021-01-02 16:51:26
Válasz erre az üzenetre
Kedves Krisztina! A 10 kg súlyfelesleg elég sok, ezért a következőt javaslom: az ORIJEN Fit & Trim-et kellene adni a kutyusnak addig, amíg el nem éri a kívánt súlyt. A terméknek alacsony az energiatartalma (szénhidrát: 17 %, zsír: 13 %), de bőven van benne fehérje (42 %), ami azért fontos, mert a súlyvesztés során csak a felesleges zsír tűnik el, az izomtömeg megmarad. Az ideális súly elérése után jöhet az ORIJEN Senior, az etetési táblázatában a ’kevésbé aktív’ oszlop az irányadó. P.
Krisztina
2021-01-01 17:32:02
Válasz erre az üzenetre
Üdvözlöm, 11 èves nagyon elhízott labradornak diètázáshoz melyik száraztápot vásároljam? Milyen adagolásban? Nem nagyon aktíb. Kb 10 kg súlyfeleslege van. Köszönöm a választ. A két senior között vacilálok. Minnèl kevesebb szènhidrát tartalmú lenne jó gondolom.
ORIJEN
2020-12-27 16:40:40
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tóth Gabriella! Az ORIJEN 6 Halnak nincs kölyökkorra alkalmazható etetési táblázata, ezért az ORIJEN Puppy táblázatában szereplő adagok az irányadóak: itt a kölyök jelenlegi súlya és a várható felnőttkori súlya figyelembevételével lehet meghatározni a napi javasolt mennyiséget. P.